Випічка і ДесертиТорти

Торт без випічки з банановою начинкою

Інгредієнти:

  • Печива 300 грамів (можна використовувати несолоний крекер)
  • 3-4 стиглих, але не перезрілих бананів
  • Сметани 400 грамів
  • Цукру 150 грамів
  • Кип’яченої води 130 грамів
  • Желатину 1 пакетик (25 грамів)
  • Ванілін на кінчику ножа, шоколадна стружка для прикраси

Приготування:

  1. Спочатку необхідно замочити желатин в холодній воді на 10-15 хвилин, обов’язково розмішати його, щоб всі крупинки розтанули й не злиплися. Далі поставити чашку з желатином на водяну баню – нехай прогрівається, але при цьому потрібно стежити, щоб не закипів. Найкраще, коли желатин розчиниться, то просто вимкнути вогонь, але чашку залишити в теплій воді.
  2. Крекери поламати на шматочки середнього розміру (на половинки або четвертинки), якщо використовується інше печиво, то орієнтуємося за розміром: не дробити на маленькі шматки, але і занадто великі шматки погано просочаться.
  3. Банани звільняємо від шкірки й нарізаємо кружечками або скибочками завтовшки в пів сантиметра.
    Роз’ємну форму для торта або просто глибоку миску потрібної форми вистелити харчовою плівкою: в ній наш банановий торт буде застигати.
  4. Сметану, цукор і ванілін збити блендером в пишний крем. Маса повинна відмінно тримати форму і не розпливатися, але при цьому важливо не перестаратися, щоб сметана не перетворилася в масло. Напевно не потрібно ще раз нагадувати, що сметана повинна бути свіжою і найкраще – домашнього виробництва, втім, порошкова з магазину навряд чи зіб’ється в красивий і стійкий крем. В самому кінці збивання вливаємо ще теплий желатин і обережно перемішуємо до рівномірного розподілу маси. Діємо досить активно, тому, що маса буде швидко застигати.
  5. У глибоку миску перекладаємо печиво і банани, акуратно, щоб сильно не пом’яти фрукти, перемішуємо руками, щоб банани охопили всі шматочки печива. Заливаємо сметанним кремом і ще раз перемішуємо, щоб всі шматочки печива покрились ніжним кремом.
  6. Підготовлену масу пересипаємо в уже готову форму для торта, розрівнюємо верх і відправляємо в холодильник мінімум на 2-3 години (краще звичайно на ніч, але хто витримає стільки?), Десерт застигне і прийме стійку форму, також печиво просочиться сметанним кремом і торт стане м’яким і смачним.
  7. Коли час, необхідний для застигання і просочування торта закінчиться, дістаємо його з холодильника, обережно звільняємо від форми й перевернувши на блюдо, знімаємо плівку. Торт повинен відмінно тримати форму і бути трохи схожим на щільне желе. Прикрашаємо на свій розсуд: можна просто присипати верх шоколадною стружкою, можна прикрасити нарізаними свіжими фруктами або залишками крему, з якого за допомогою кондитерського мішечка зробити завитки.
  8. Перед подачею до столу банановий торт необхідно обережно, щоб не пошкодити текстуру, розрізати на порційні шматочки.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close