Тістечко Макарон з лимонним кремом

Французьке тістечко за зовнішнім виглядом нагадує печиво, між двома шарами якого намазують різний крем або варення.
В даному рецепті ми покажемо, як готувати французькі тістечка Макарон з лимонним кремом.
Головним секретом і основною фішкою цих тістечок є мигдальне борошно в їх основі.
Інгредієнти:
- Яєчний білок 95 грамів
- Мигдальне борошно 110 грамів
- Цукрова пудра 230 грамів
- Масло вершкове 100 грамів
- Цукор 30 грамів
- Лимон 1 штука
- Жовтий харчовий барвник 1 штука
Приготування:
- Тістечко макарон має досить простий рецепт, що складається всього з трьох основних інгредієнтів:
- За добу до приготування тістечка макарон, необхідно заквасити білки. Для цього від’єднуємо їх від жовтків і залишаємо в теплому місці. У заквашені білки додаємо одну столову ложку цукрової пудри й збиваємо на максимальній швидкості міксера до стійкої піни. Продовжуємо збивати й вводимо невеликими порціями решту цукрової пудри. В результаті у Вас повинна вийти щільна, стійка білкова маса. За допомогою харчового барвника зафарблюємо отриману масу в жовтий колір.
- У кілька етапів вводимо мигдальне борошно. Перемішуємо білкову масу з борошном плавними рухами з низу вгору щоб білки не впали.
- Отриману масу для макаронів перекладаємо в великий кулінарний пакет і відрізаємо носик потрібного Вам діаметру. Видавлюємо з пакетика масу на деко, заздалегідь застелений пергаментним папером. Намагаємося робити тістечко однакової форми.
- Змочуємо пальці у воді й прибираємо носики тістечкам, прихлопуючи їх вологими пальцями.
Даємо тістечкам відстоятися протягом 30 хвилин. Після цього випікаємо в заздалегідь розігрітій до 150 градусів духовці протягом 15 хвилин. Потім даємо їм повністю охолонути, відкривши для цього дверцята духовки. - Готуємо лимонний крем. Масло збиваємо до білого на максимальній швидкості міксера. Невеликими порціями вводимо цукор і продовжуємо збивати поки він повністю не розчиниться. Додаємо сік з лимона і вводимо в крем, продовжуючи збивати до однорідності.
- Приступаємо до склеювання тістечок за допомогою приготованого лимонного крему. Одну половинку макаронів промазуємо невеликою кількістю крему і з’єднуємо з іншою половинкою.
Французьке тістечко макарон готово! Цей ніжний і вишуканий десерт подарує Вам масу позитивних емоцій!
Смачного!