Випічка і ДесертиДесертиТістечка

Тістечка з пісочного тіста з полуницею

Яскрава, свіжа, соковита і смачна полуниця зробить будь-який десерт винятковим. Її аромат наповнить тістечка з пісочного тіста літом і сонцем. Вона чудово поєднується зі збитими вершками, які роблять її смак ще ніжніше. М’ята надає десерту свіжість і доповнює полуничний смак і аромат.

Час: 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • Борошна вищого сорту 2 стакани
  • Цукру 3 столові ложки, а також для посипання
  • Розпушувача 1 столова ложка
  • Дрібної солі 1/2 чайної ложки з невеликою дрібкою
  • Розрізаного на дрібні шматочки холодного вершкового масла 4 столові ложки
  • Жирних вершків 1,3 стакана, а також для змащування
  • 1 велике яйце
  • Меду 1/4 стакана
  • Очищеної й нарізаної полуниці 450 грамів
  • Розірваного листя м’яти 1/3 стакана, а також для прикраси

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 ⁰С і застеліть пергаментним папером. У мисці середнього розміру змішайте борошно, 2 столові ложки цукру, розпушувач і 1/2 чайної ложки солі. Додайте вершкове масло і втирайте його пальцями в борошно, або можете використовувати ніж для рубки тіста, змішуйте поки шматочки масла не стануть розміром з горошину.
  2. У маленькій мисці збийте 1/3 стакана вершків з яйцем і 1/3 стакана води. Додайте в суху суміш і перемішайте дерев’яною ложкою до утворення жорсткого тіста.
  3. Розкачайте тісто в пласт і виріжте 6 круглих коржиків. Викладіть їх на підготовлений лист, на відстані близько 5 сантиметрів один від одного. Змастіть невеликою кількістю вершків і посипте цукром.
  4. Випікайте протягом 25 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть на решітці. Поки коржики запікаються та охолоджуються, змішайте в маленькій каструлі мед з 1/3 стакана води й дрібкою солі. Акуратно, помішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні протягом 5 хвилин, до повного розчинення меду і невеликого збільшення суміші в об’ємі. Охолодіть, а потім додайте в миску з полуницею і розірваною м’ятою.
  5. Дайте настоятися мінімум 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік. Щоб зібрати тістечка, збийте 1 стакан вершків, що залишився з 1 столовою ложкою цукру в густу піну. Розріжте коржики уздовж і покладіть нижню половину на тарілку. Зверху рівномірно викладіть полуницю і полийте соком, а потім покрийте збитими вершками. Помістіть верхню частину коржа на тістечко і прикрасьте м’ятою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close