Тістечка з пісочного тіста з полуницею

Яскрава, свіжа, соковита і смачна полуниця зробить будь-який десерт винятковим. Її аромат наповнить тістечка з пісочного тіста літом і сонцем. Вона чудово поєднується зі збитими вершками, які роблять її смак ще ніжніше. М’ята надає десерту свіжість і доповнює полуничний смак і аромат.
Час: 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Борошна вищого сорту 2 стакани
- Цукру 3 столові ложки, а також для посипання
- Розпушувача 1 столова ложка
- Дрібної солі 1/2 чайної ложки з невеликою дрібкою
- Розрізаного на дрібні шматочки холодного вершкового масла 4 столові ложки
- Жирних вершків 1,3 стакана, а також для змащування
- 1 велике яйце
- Меду 1/4 стакана
- Очищеної й нарізаної полуниці 450 грамів
- Розірваного листя м’яти 1/3 стакана, а також для прикраси
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 ⁰С і застеліть пергаментним папером. У мисці середнього розміру змішайте борошно, 2 столові ложки цукру, розпушувач і 1/2 чайної ложки солі. Додайте вершкове масло і втирайте його пальцями в борошно, або можете використовувати ніж для рубки тіста, змішуйте поки шматочки масла не стануть розміром з горошину.
- У маленькій мисці збийте 1/3 стакана вершків з яйцем і 1/3 стакана води. Додайте в суху суміш і перемішайте дерев’яною ложкою до утворення жорсткого тіста.
- Розкачайте тісто в пласт і виріжте 6 круглих коржиків. Викладіть їх на підготовлений лист, на відстані близько 5 сантиметрів один від одного. Змастіть невеликою кількістю вершків і посипте цукром.
- Випікайте протягом 25 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть на решітці. Поки коржики запікаються та охолоджуються, змішайте в маленькій каструлі мед з 1/3 стакана води й дрібкою солі. Акуратно, помішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні протягом 5 хвилин, до повного розчинення меду і невеликого збільшення суміші в об’ємі. Охолодіть, а потім додайте в миску з полуницею і розірваною м’ятою.
- Дайте настоятися мінімум 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік. Щоб зібрати тістечка, збийте 1 стакан вершків, що залишився з 1 столовою ложкою цукру в густу піну. Розріжте коржики уздовж і покладіть нижню половину на тарілку. Зверху рівномірно викладіть полуницю і полийте соком, а потім покрийте збитими вершками. Помістіть верхню частину коржа на тістечко і прикрасьте м’ятою.
Смачного!