Випічка і ДесертиТістечка

Тістечка «Лимонна плитка» з маршмелоу

Цей лимонний десерт стане яскравим доповненням до чаю, а також зможе прикрасити святковий стіл і порадувати гостей. При використанні зазначеної в рецепті форми після розрізання повинно вийти 36 окремих плиток. Яскраво-оранжевий корж, лимонно-жовта начинка і ніжна підрум’янена меренга зверху роблять десерт неймовірно спокусливим.

Час: 1 година 25 хвилин
Складність: легко

Інгредієнти:

Корж:

  • Крихти з печива 2/3 стакана
  • Борошна вищого сорту 1/2 стакана
  • Підсолоджених кокосових пластівців 1/2 стакана
  • Цукру 1 столова ложка
  • Вершкового масла 1/3 стакана

Лимонний шар:

  • Згущеного молока 300 мілілітрів
  • 5 великих жовтків
  • Свіжовичавленого лимонного соку 2/3 стакана
  • Лимонної цедри 2 чайні ложки

Шар з маршмелоу:

  • Холодної води 5 столових ложок
  • Порошку желатину 2 й 1/4 чайної ложки
  • Сухого яєчного білка 1 чайна ложка
  • Цукру 1/2 стакана
  • Білого кукурудзяного сиропу 1/4 стакана
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. Корж. Розігрійте духовку до 170 ° С.
  2. Нанесіть невелику кількість масла на квадратну форму для випікання зі сторонами по 20 см. Вистеліть дно і борти пергаментним папером. Змішайте всі інгредієнти для коржа до однорідності та утрамбуйте в підготовлену форму. Випікайте 12 хвилин і дайте заготівлі охолонути, поки будете готувати лимонну начинку.
  3. Лимонний шар. Зменште температуру в духовці до 160 ° С. Збийте всі інгредієнти для начинки віночком і вилийте на охолоджений корж. Печіть протягом 20 хвилин, поки маса не схопиться, але все ще буде злегка рухомою в центрі. Потім остудіть до кімнатної температури, перед тим як поставити в холодильник як мінімум на годину.
  4. Меренга з маршмелоу. У великій мисці за допомогою ручного міксера з насадкою-віночком змішайте 3 столові ложки холодної води з желатином і сухим яєчним білком.
  5. Доведіть до кипіння 2 столові ложки води, цукор і кукурудзяний сироп і варіть, не накриваючи кришкою і не помішуючи, поки температура суміші, виміряна за допомогою кулінарного термометра, не досягне 115 ° С. Збиваючи, обережно влийте гарячий сироп в миску з желатином. Збивайте отриману масу на високій швидкості, поки її об’єм не збільшиться в 3 рази та поки вона не охолоне (приблизно 5 хвилин).
  6. Дістаньте лимонні тістечка з холодильника. Викладіть і рівномірно розподіліть шар з маршмелоу. Поставте в холодильник для застигання. Використовуйте газовий пальник, щоб злегка карамелізувати маршмелоу. Поставте в холодильник до моменту розрізання та подачі. Десерт може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Еклери з кремом Шарлотт

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close