Випічка і ДесертиДесерти

Тарт з вершковою начинкою та полуницею

Тарт це невисокий відкритий пиріг, що дозволяє експериментувати з начинкою. За формою він схожий на плоский кошик або великих розмірів тарталетки, тобто має підняті краї, які добре ліпляться з охолодженого пісочного тіста і надійно тримають начинку. Корж під тарт, як правило, готується окремо і начинкою заповнюється пізніше. Так, в цьому рецепті ягоди не запікаються, і свіжий полуничний аромат чудово відтіняється ваніллю.

Час: 1 година 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:

Корж:

  • Рослинної олії 2 столові ложки
  • 1 велике яйце й 1 жовток
  • Холодного молока 2 столові ложки
  • Яблучного оцту 1 чайна ложка
  • Борошна вищого сорту 1 і 1/4 стакана
  • Розпушувача 1/8 чайної ложки
  • Цукру 3 столові ложки
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Вершкового масла 90 грамів, охолодженого і порізаного кубиками по 0,5 см

Начинка:

  • Близько 1 кілограма полуниці, очищеної й розрізаної на шматочки по 0,5 см
  • Натурального желатину без смакових добавок 1 чайна ложка
  • Цукру-піску 1/4 стакана
  • Ванілі 1 стручок, розкрити й вийняти зерна
  • 1 і 1/4 стакана холодних нежирних вершків 10%
  • Цукрова пудра для присипки

Приготування:

  1. Приготування коржа: розітріть в мисці рослинну олію і яєчний жовток, додайте молоко й оцет. У кухонному комбайні змішайте розпушувач тіста, цукор і сіль; покладіть вершкове масло і перемішайте до утворення пухкої консистенції. Акуратно влийте молочну суміш і зробіть ще кілька оборотів комбайна, щоб вся мука просочилася.
  2. Помістіть тісто в круглу форму для пирога діаметром 23 см, з дном, що виймається, притискаючи його до дна і бічних стінок, щоб тісто розподілилося рівномірно. Накрийте плівкою і поставте в холодильник хвилин на 30 (тісто має застигнути та стати більш щільним).
  3. Духовку нагрійте до температури 175 – 180 ° С. Виделкою зробіть проколи по всій поверхні пирога. Покрийте тісто фольгою і покладіть обтяжувач для випічки або насипте суху квасолю. Поставте форму на деко і запікайте 15 хвилин. Зніміть обтяжувач і фольгу; продовжите випікати до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Збийте яйце з 1 чайною ложкою води, змастіть поверхню пирога і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Остудіть на решітці.
  4. Приготуйте начинку: всипте желатин в 1 столову ложку води (в мисці) і дайте 5 хвилин просочитися і набрякнути. Насипте цукор і зерна ванілі в каструльку і добре перетріть кінчиками пальців. Додайте 1 стакан вершків і нагрівайте, помішуючи, на середньому вогні до повного розчинення цукру. Як тільки суміш почне закипати, зніміть з вогню і додайте желатинову суміш, перемішайте. Перелийте в миску, яку поставте в місткість з холодною водою, перемішайте кулінарною лопаткою, поки начинка не почне густіти. Додайте вершки (1/4 стакана) і знову мішайте до загустіння, близько 2 хвилин.
  5. Перелийте в основу для тарта і поставте в холодильник на 1 годину, поки начинка в пирозі не застигне. Перед подачею прикрасьте тарт полуницею, посипаною цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фісташкові кульки з зеленим чаєм матча

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close