Тарт з цукіні з вершковим кремом і базиліком

Інгредієнти:
- Цукіні 3 штуки
- Полента (готова) 200 грамів
- Овочевий бульйон 600 мілілітрів
- Пармезан (тертий) 50 грамів
- Яйця 3 штуки
- Базилік (свіжий) 4 чайні ложки
- Вершки 200 грамів
- Часник 2 зубчики
- Сіль, мускатний горіх, перець за смаком
Приготування:
- Нарізати цукіні тонкими скибочками, трохи посолити й відкласти в сторону.
- Довести до кипіння овочевий бульйон, посолити, перемішати з полентою і залишити на 10 хвилин.
- Через 10 хвилин додати в поленту пармезан, перемішати.
- Відокремити 1 яєчний жовток від білка. Білок відкласти, а жовток додати в поленту і перемішати.
- Форму для випічки викласти папером.
- Викласти в форму поленту, розрівняти ложкою.
- Розігріти духовку до 180 ° C.
- Приготувати крем. Вершки вилити в миску, змішати з базиліком, дрібно порубаними часником, двома яйцями і яєчним білком, що залишився. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом, ретельно перемішати.
- Викласти на поленту скибочки цукіні, залити кремом.
- Запікати в духовці близько 40-50 хвилин.
- Подавати в теплому вигляді, прикрасивши свіжим базиліком.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Маленькі булочки бріош