Сирний рулет з оливками і в’яленими помідорами

Несолодкі закускові рулети з сирного бездріжджового тіста можна готувати з різною начинкою — сьогоднішній буде з оливками, в’яленими томатами й сушеними часником і орегано. Такий сирний рулет довго не черствіє, якщо зберігати його в холодильнику.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Сир (м’який) 180 грамів
- Яйця 2 штуки
- Оливкова олія 1 столова ложка + для роботи з тістом (за бажанням)
- Цукор 1 чайна ложка
- Борошно 240 грамів + для роботи з тістом
- Розпушувач тіста 1 чайна ложка
- Орегано сухий мелений 1 чайна ложка
- Часник сухий мелений 0,5 чайної ложки
- Сіль 0,5 чайної ложки
Для начинки:
- Масло вершкове 50 грамів + для змащування форми (за бажанням)
- Оливки без кісточок 50 грамів
- Помідори в’ялені 20 грамів
- Кунжут 1 столова ложка
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Якщо сир грудками, краще перетерти його через сито.
- Борошно (2 неповних склянки місткістю 200 мл) просійте.
- Вершкове масло для начинки повинно бути м’яким — заздалегідь дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі.
- У глибокій мисці змішайте м’який сир і яйця (один жовток відберіть в окреме блюдце і залиште для змащування рулету).
- Всипте сіль, цукор, сушені часник і орегано.
- Додайте розпушувач. Потроху додаючи борошно, замісити рідке тісто.
- Коли тісто досягне консистенції густої сметани, влийте оливкову олію. Додайте всю решту борошна.
- Лопаткою перемішайте всі інгредієнти.
- Руками замісити тісто, довго вимішувати не потрібно.
- Тісто трохи липне до рук, тому можна змастити їх олією або “припудрити” борошном.
- Коли все тісто збереться докупи, сформуйте з нього кулю.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Для начинки подрібніть ножем оливки й в’ялені помідори.
- На припиленій борошном поверхні столу розкачайте тісто в прямокутник товщиною близько 0,5 см. Половину прямокутника тесту змастіть м’яким вершковим маслом і посипте 2/3 начинки.
- Накрийте ділянку з начинкою другою половиною тіста. Повторіть процедуру — змастіть половину поверхні маслом і розподіліть 2/3 начинки, що залишилась.
- Знову накрийте начинку другою половиною рулету, розкладіть начинку на половину поверхні й накрийте іншою половиною.
- Качалкою прокатати трохи поверхню рулету, надавши йому довгасту плоску форму.
- Перекладіть рулет на деко, змащене маслом або застелений пергаментом. Змастіть поверхню пирога яєчним жовтком.
- Зверху посипте пиріг насінням кунжуту і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Випікайте сирний рулет з оливками й в’яленими помідорами 25-30 хвилин, до рум’яної скоринки.
- Закусковий рулет готовий. Ароматний, листковий, з оригінальною начинкою і цікавим смаком, такий пиріг не залишиться непоміченим на вашому столі. Спробуйте!
- Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний пиріг зі свининою і яйцем