Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Сирний рулет з оливками і в’яленими помідорами

Несолодкі закускові рулети з сирного бездріжджового тіста можна готувати з різною начинкою — сьогоднішній буде з оливками, в’яленими томатами й сушеними часником і орегано. Такий сирний рулет довго не черствіє, якщо зберігати його в холодильнику.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сир (м’який) 180 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Оливкова олія 1 столова ложка + для роботи з тістом (за бажанням)
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Борошно 240 грамів + для роботи з тістом
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Орегано сухий мелений 1 чайна ложка
  • Часник сухий мелений 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Масло вершкове 50 грамів + для змащування форми (за бажанням)
  • Оливки без кісточок 50 грамів
  • Помідори в’ялені 20 грамів
  • Кунжут 1 столова ложка

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Якщо сир грудками, краще перетерти його через сито.
  2. Борошно (2 неповних склянки місткістю 200 мл) просійте.
  3. Вершкове масло для начинки повинно бути м’яким — заздалегідь дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі.
  4. У глибокій мисці змішайте м’який сир і яйця (один жовток відберіть в окреме блюдце і залиште для змащування рулету).
  5. Всипте сіль, цукор, сушені часник і орегано.
  6. Додайте розпушувач. Потроху додаючи борошно, замісити рідке тісто.
  7. Коли тісто досягне консистенції густої сметани, влийте оливкову олію. Додайте всю решту борошна.
  8. Лопаткою перемішайте всі інгредієнти.
  9. Руками замісити тісто, довго вимішувати не потрібно.
  10. Тісто трохи липне до рук, тому можна змастити їх олією або “припудрити” борошном.
  11. Коли все тісто збереться докупи, сформуйте з нього кулю.
  12. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  13. Для начинки подрібніть ножем оливки й в’ялені помідори.
  14. На припиленій борошном поверхні столу розкачайте тісто в прямокутник товщиною близько 0,5 см. Половину прямокутника тесту змастіть м’яким вершковим маслом і посипте 2/3 начинки.
  15. Накрийте ділянку з начинкою другою половиною тіста. Повторіть процедуру — змастіть половину поверхні маслом і розподіліть 2/3 начинки, що залишилась.
  16. Знову накрийте начинку другою половиною рулету, розкладіть начинку на половину поверхні й накрийте іншою половиною.
  17. Качалкою прокатати трохи поверхню рулету, надавши йому довгасту плоску форму.
  18. Перекладіть рулет на деко, змащене маслом або застелений пергаментом. Змастіть поверхню пирога яєчним жовтком.
  19. Зверху посипте пиріг насінням кунжуту і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів.
  20. Випікайте сирний рулет з оливками й в’яленими помідорами 25-30 хвилин, до рум’яної скоринки.
  21. Закусковий рулет готовий. Ароматний, листковий, з оригінальною начинкою і цікавим смаком, такий пиріг не залишиться непоміченим на вашому столі. Спробуйте!
  22. Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний пиріг зі свининою і яйцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close