Сирний пиріг з яблуками

Пропоную спекти надзвичайно смачний і швидкий в приготуванні сирний пиріг з яблуками. Ніжне тісто на основі сиру і кефіру прекрасно поєднується з яблуками. Пиріг не дуже солодкий, з легким ванільним ароматом.
Інгредієнти:
- Сир 9% 350 грамів
- Кефір 2,5% 200 грамів
- Масло вершкове 30 грамів
- Яйця 2 штуки
- Цукор 50-60 грамів
- Борошно 180 грамів
- Розпушувач тіста 8 грамів
- Яблука 1-2 штуки
- Ванілін на кінчику ножа
- Сіль 1 щіпка
- Цукрова пудра для подачі (за бажанням) на смак
Приготування:
- Готуємо необхідні продукти.
- Вершкове масло розтоплюємо.
- Відміряємо борошно – його потрібно стакан місткістю 250 мілілітрів з гіркою.
- Якщо сир зернистий, то подрібнюємо його блендером.
- Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- У глибокому посуді з’єднуємо сир, кефір, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор і ванілін. Перемішуємо до однорідності.
- Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в сирну суміш. Ретельно перемішуємо.
- Деко вистилаємо папером для випічки й, рівномірно розподіляючи по листу, викладаємо тісто.
- Яблука вимити, очищаємо від шкірки, розрізаємо кожне на 4 частини й видаляємо серцевини.
- Кожну четвертинку яблука нарізаємо впоперек неширокими скибочками.
- Округлою стороною догори встановлюємо скибочки яблука і трохи занурюємо їх в тісто, рівномірно заповнюючи поверхню пирога.
- Деко відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин, випікаємо пиріг до готовності. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки – з готового пирога вона повинна вийти сухою.
- Сирний пиріг з яблуками готовий! Даємо йому трохи охолонути. Знімаємо пиріг з дека і розрізаємо на порційні шматочки.
- Якщо пиріг на ваш смак не надто солодкий, можна посипати його цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний рулет з сирним кремом