Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сирний пиріг з яблуками

Пропоную спекти надзвичайно смачний і швидкий в приготуванні сирний пиріг з яблуками. Ніжне тісто на основі сиру і кефіру прекрасно поєднується з яблуками. Пиріг не дуже солодкий, з легким ванільним ароматом.

Інгредієнти:

  • Сир 9% 350 грамів
  • Кефір 2,5% 200 грамів
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 50-60 грамів
  • Борошно 180 грамів
  • Розпушувач тіста 8 грамів
  • Яблука 1-2 штуки
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукрова пудра для подачі (за бажанням) на смак

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти.
  2. Вершкове масло розтоплюємо.
  3. Відміряємо борошно – його потрібно стакан місткістю 250 мілілітрів з гіркою.
  4. Якщо сир зернистий, то подрібнюємо його блендером.
  5. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  6. У глибокому посуді з’єднуємо сир, кефір, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор і ванілін. Перемішуємо до однорідності.
  7. Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в сирну суміш. Ретельно перемішуємо.
  8. Деко вистилаємо папером для випічки й, рівномірно розподіляючи по листу, викладаємо тісто.
  9. Яблука вимити, очищаємо від шкірки, розрізаємо кожне на 4 частини й видаляємо серцевини.
  10. Кожну четвертинку яблука нарізаємо впоперек неширокими скибочками.
  11. Округлою стороною догори встановлюємо скибочки яблука і трохи занурюємо їх в тісто, рівномірно заповнюючи поверхню пирога.
  12. Деко відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин, випікаємо пиріг до готовності. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки – з готового пирога вона повинна вийти сухою.
  13. Сирний пиріг з яблуками готовий! Даємо йому трохи охолонути. Знімаємо пиріг з дека і розрізаємо на порційні шматочки.
  14. Якщо пиріг на ваш смак не надто солодкий, можна посипати його цукровою пудрою. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний рулет з сирним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close