Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сирний пиріг з карамелізованими яблуками

Цей пиріг сміливо можна віднести до розряду “що зникає”, оскільки з’їдається він блискавично. Смачне тісто, приготоване з додаванням сиру, ароматна начинка з карамелізованих яблук, і все це вдало доповнюється олійною крихтою з волоськими горіхами. Пиріг хороший, і не дивно, що він так швидко зникає зі столу.

Інгредієнти:

Для сирного тіста:

  • Сир (нежирний м’який) 80 грамів
  • Молоко 50 мілілітрів
  • Олія рослинна 50 мілілітрів
  • Борошно 150 грамів (1 склянка місткістю 250 мілілітрів) + для підсипання столу
  • Цукор 50 грамів
  • Розпушувач 5 грамів
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Сіль 1 щіпка

Для яблучної начинки:

  • Яблука кислі (Антонівка) 500 грамів
  • Масло вершкове 25 грамів
  • Цукор 30 грамів

Для штрейзеля:

  • Масло вершкове 50 грамів
  • Горіхи волоські 50 грамів
  • Цукор 40 грамів
  • Борошно 70 грамів

Приготування:

  1. Борошно просійте і з’єднайте з розпушувачем, ваніліном, сіллю і цукром. Перемішайте.
  2. Влийте рослинну олію і молоко. Перемішайте.
  3. Додайте сир і замісіть м’яке однорідне тісто, практично не липне до рук.
  4. Тісто сформуйте в кулю або в коржик, загорніть в харчову плівку або в пакет і покладіть на 45 хвилин у холодильник.
  5. Для приготування яблучної начинки на сковорідці розтопіть вершкове масло. Додайте цукор і перемішайте.
  6. Яблука промийте, розріжте на 4 частини, зріжте шкірку і виріжте серцевину з кісточками. Очищену м’якуш яблук наріжте невеликими скибочками й викладіть на сковорідку з вершковим маслом і цукром.
  7. Помішуючи, готуйте яблука в карамелі на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин, до невеликої м’якості.
  8. Остудіть готові яблука до кімнатної температури.
  9. Приготуйте штрейзель. Для цього з’єднаєте в мисці просіяне борошно і вершкове масло.
  10. Руками перетріть борошно і масло до отримання однорідної крихти.
  11. Волоські горіхи дрібно порубати за допомогою ножа і додайте до пісочної крихти. Перемішайте.
  12. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  13. Стіл присипте борошном, тісто дістаньте з холодильника, розкачайте в круглий пласт діаметром приблизно 29-30 см і акуратно перенесіть його в форму. Розрівняйте тісто так, щоб воно повторило внутрішню поверхню форми. (Діаметр моєї форми – 27 см, висота – 4 см)
  14. Надлишки тіста можна зрізати за допомогою ножа.
  15. Якщо яблука в сковорідці виділили багато соку, то краще відкинути їх на сито і видалити надлишки рідини.
  16. Викладіть яблука на тісто і розрівняйте.
  17. Посипте яблука олійною крихтою, максимально рівномірно розподіляючи її по поверхні яблук і заповнюючи всі порожнини.
  18. Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
  19. Готовий пиріг необхідно вийняти з духовки й остудити до кімнатної температури — так його легше буде розрізати на акуратні порційні шматочки.
  20. Сирний пиріг з карамелізованими яблуками й горіховим штрейзелем розріжте на порції й подайте на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пряний пиріг з гарбузом і мигдалем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close