Випічка і ДесертиТорти

Сирно-шоколадний торт без випікання

Якщо в десерті ви хочете основний акцент зробити на кремі, то крем з кавовим смаком на основі маскарпоне виявиться незамінний. Торти без випічки для схожих рецептів дуже зручно робити на основі печива. Це прискорює процес приготування, при цьому всю свою увагу ви можете приділити крему, і застосувати більш складний рецепт. Такий торт потрібно готувати напередодні, щоб він встиг прийняти форму за час охолодження.

Час: 20 хвилин плюс час охолодження
Складність: легко

Інгредієнти:

  • Охолоджених жирних вершків 33% 2 стакани
  • Сиру маскарпоне 300 – 400 грамів
  • Цукру 1/2 стакана
  • Кавового лікеру 1/4 стакана
  • Какао порошку 2 столові ложки
  • Розчинної кави (еспресо) 1 чайна ложка
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Цілого печива з шоколадною крихтою 3 пачки (по 200 грамів)
  • Стружка напівсолодкого шоколаду для прикраси

Приготування:

  1. Кавово-шоколадний крем: в мисці з допомогою міксера з насадкою для збивання з’єднайте густі вершки, маскарпоне, цукор, кавовий лікер, какао порошок, розчинний еспресо і ваніль. Почніть збивати на низькій швидкості, поступово її збільшуйте і збивайте до густих піків.
  2. Скомпонуйте пиріг: печиво з шоколадною крихтою викладіть в круглу форму для випічки діаметром 20 см, повністю покривши дно. Кілька печива можна розламати, щоб заповнити пустоти.
    Кавово-шоколадний крем, 1/5 частину, розподіліть рівномірно поверх печива.
  3. Викладіть зверху другий шар: викладайте печиво плазом, впритул один до одного, після чого намажте ще 1/5 частиною крему. Повторіть шари печива і крему так, щоб вийшло по п’ять шарів кожного. Розгладьте крем на верхньому шарі, накрийте форму харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник.
  4. Маленьким гострим ножем відокремте торт від бортів форми. Посипте готовий десерт шоколадом, розріжте на порції й подавайте охолодженим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт «Їжа ангела»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close