Випічка і ДесертиТорти

Сирно-шоколадний торт без випічки

Оригінальна назва цього десерту – icebox cake, що дослівно перекладається, як «торт з холодильника». Таку назву він отримав через свій спосіб приготування – тонкі хрусткі шоколадні вафлі змащують збитими вершками й укладають один на одного шарами й прибирають на ніч в холодильник. За ніч вафлі просочуються кремом і стають м’якими. Вперше такий торт з’явився в США під час Першої світової війни, а пізніше став дуже популярний, тому, що всі інгредієнти для його приготування можна було купити в магазині, що значно спрощувало процес.

Час: 35 хвилин плюс час охолодження
Складність: легко

Інгредієнти:

  • Холодних жирних вершків 33% 3,75 стакана
  • Сиру маскарпоне 1,5 стакана
  • Цукрової пудри 1/3 стакана
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Шоколадно-горіхової пасти з фундука (наприклад, Nutella) 180 грамів
  • Крекерів Грема з додаванням какао 20 штук

Приготування:

  1. За допомогою міксера збийте у великій мисці 1 стакан жирних вершків, 3/4 стакана маскарпоне, цукрову пудру і ванільний екстракт на низькій швидкості до однорідності. Потім збільште швидкість до середньої та збивайте до утворення твердих піків, 1-2 хвилини.
  2. В окремій мисці змішайте решту 3/4 стакана жирних вершків і маскарпоне з шоколадно-горіховою пастою. Збивайте міксером на низькій швидкості до однорідності, потім збільште швидкість до середньої та збивайте до твердих піків, 1-2 хвилини.
  3. Викладіть на низ 20 см форми 4 крекери в один шар, відламайте шматочки, щоб вони заповнили всі порожні місця. На крекери викладіть половину ванільних збитих вершків, потім зробіть ще один шар з крекерів. Зверху розмажте половину шоколадно-горіхових збитих вершків.
  4. Потім повторіть знову: шар з крекерів, збиті ванільні вершки з маскарпоне, знову крекери й шоколадно-горіхові збиті вершки, що залишилися. Накрийте все харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 6 годин або на ніч.
  5. Зніміть плівку і проведіть гострим ножем по краю форми. Зніміть знімне кільце; розрівняйте боки торта зігнутим кондитерським шпателем. Решту 4 крекери покладіть в великий пакет із застібкою і дрібно розкришіть їх. Обсипте боки торта отриманими крихтами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт медова гірка

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close