Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сирно-манна запіканка з цедрою і соком лимона

Рецепт дуже ніжної сирно-манної запіканки. У звичному виконанні в сирну масу для запіканки додається манна крупа. В даному ж випадку основою виступатиме вже готова манна каша, внаслідок цього структура запіканки буде шовковистою і дуже ніжною, як у чізкейка. Додавання лимонного соку і цедри додасть запіканці приємну кислинку і яскравий цитрусовий аромат!

Інгредієнти:

  • Молоко 500 мілілітрів
  • Крупа манна 180 грамів
  • Сир (м’який, жирний) 250 грамів
  • Масло вершкове 60 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Цукор 150 грамів
  • Вода 300 мілілітрів
  • Лимон (сік і цедра) 1 штука
  • Цукрова пудра (для подачі, за бажанням) 0,5 столової ложки

Приготування:

  1. У каструльку або ківш налийте воду і молоко, всипте 2/3 цукру (100 грамів) і додайте майже все вершкове масло (10 грамів залиште для змащування форми).
  2. На вогні трохи вище середнього доведіть молоко до кипіння. Масло має розтопитися, а цукор розчинитися.
  3. Тонкою цівкою, безперервно помішуючи віночком кипляче молоко, влийте в манну крупу.
  4. Проваріть суміш до загустіння (хвилини 3), щоб вийшла манна каша середньої консистенції.
  5. Готову кашу перекладіть в миску.
  6. Затягніть поверхню харчовою плівкою і залиште остигати до кімнатної температури.
  7. Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
  8. М’який жирний сир перетріть через сито. Це потрібно для того, щоб готовий манник знайшов бажану текстуру – гладку, без крупинок сиру.
  9. До перетертого сиру додайте яйця і всипте цукор (50 грамів).
  10. Міксером збийте сир, яйця і цукор пару хвилин, до однорідного стану.
  11. Перекладіть в сирну суміш остиглу манну кашу.
  12. Знову вимішайте масу на повільній швидкості міксера до однорідного розподілу компонентів.
  13. З лимона за допомогою дрібної терки зніміть цедру (жовтий зовнішній шар шкірки).
  14. Вичавіть сік.
  15. Додайте цедру і сік лимона в сирно-манну масу.
  16. Дно форми для запікання (я використовувала роз’ємну форму діаметром 24 см) застеліть пергаментом, бортики змастіть вершковим маслом.
  17. Викладіть в підготовлену форму сирно-манну масу.
  18. Готуйте запіканку з манної каші й сиру в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину 30 хвилин. Через деякий час дістаньте манну запіканку з сиром з духовки та залиште в формі ще на 1 годину.
  19. Потім вийміть запіканку з форми й перекладіть на блюдо. За бажанням поверхню присипте цукровою пудрою.
  20. Розріжте сирно-манну запіканку з цедрою і соком лимона на порційні шматочки й подайте під час десерту. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Яблучний пиріг “Чайна троянда” на сметані

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close