Сирні рогалики з повидлом

Сирні рогалики з повидлом – це смачна і в той же корисна випічка. Рогалики виходять ніжними, м’якими, ароматними й дуже подобаються і дорослим і малечі. Повидло вибирайте на свій смак, головне, щоб воно було густим і без кісточок. Готуються такі рогалики дуже просто.
Час: до 1 години
Складність: легко
Порцій: 12
Інгредієнти:
- Сир 200 грамів
- Масло вершкове 70 грамів
- Борошно пшеничне 150 грамів
- Кориця 1 чайна ложка
- Ваніль 1 чайна ложка
- Харчова сіль 2 грами
- Розпушувач тіста 0.5 чайної ложки
- Цукор 1 чайна ложка
- Повидло 12 чайних ложок
Приготування:
- Спочатку підготуємо тісто. У тарілку перекладаємо сир і розминаємо його виделкою, щоб розбити грудки. Масло потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало тепле до кімнатної температури й стало м’яким.
- Нарізаємо його на шматочки й кладемо в миску. Виделкою перемішуємо масло з сиром. Всипаємо в сир просіяне борошно, додаємо ванільний цукор, корицю, сіль, розпушувач тіста й одну чайну ложку цукру.
- Руками замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і не приставати до посуду і рук. Якщо тісто липке можна підсипати ще зовсім трохи борошна. Розкачуємо тісто до товщини близько 4 – 5 міліметрів. Повинно вийти коло діаметром приблизно 25 – 30 сантиметрів. Гострим ножем ріжемо тісто на 12 однакових секторів.
- На широку сторону викладаємо по одній чайній ложці повидла. Звертаємо кожну частину в рулет. Перекладаємо рогалики на деко, накрите пергаментним папером або килимком для випічки. За бажанням можна вмочити кожен рогалик в цукор, мак або корицю.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо рогалики близько 30 хвилин, поки вони не стануть золотистого кольору. Даємо випічці охолонути й подаємо до столу.
Смачного!