Сирні рогалики з мармеладом

Готуємо сирні рогалики з мармеладом.
Ця випічка була і залишається однією з найпопулярніших в домашній кухні.
Тісто роблять на: сметані, сирі, молоці, воді й навіть пиві. При цьому воно може бути: пісочним, листковим, дріжджовим.
Рогалики, приготовані за цим рецептом, вдаються навіть у молодої господині. Не потрібно возитися з дріжджовим тістом, а пиво не завжди є під рукою. Крім того сирні рогалики виходять м’якими й розсипчастими.
Як начинку використовують найрізноманітніші добавки, тут і повидло, і горіхи, і шоколад, і згущене молоко, і фрукти з ягодами, мармеладом.
Інгредієнти:
- Сир 12% 130 грамів
- Маргарин вершковий 100 грамів
- Борошно пшеничне 160 грамів
- Цукор-пісок 1 чайна ложка
- Мармелад різнокольоровий 120 грамів
- Яйця курячі 1 штука
Приготування:
- У мисці з’єднати сир, попередньо розм’якшений і нарізаний шматочками маргарин і цукор.
- Суміш добре розтерти лопаткою до утворення однорідної маси.
- Додати просіяне борошно.
- Вимішати тісто, покласти його в миску, накрити кришкою і поставити в прохолодне місце на 30 хвилин.
Охолоджене тісто завжди розкочується легше. - Розділити тісто навпіл.
- Кожен шматок тіста розкачати в круглий пласт, змастити злегка збитим білком, а потім розрізати його на 4 рівні частини, після чого кожен сектор розрізати ще навпіл. З одного кола повинно вийти 8 трикутників.
- Мармелад нарізати брусочками.
- Покласти мармелад на широку сторону трикутничків, відступивши на 1,5 см.
- Тісто згортати в рогалики, починаючи з широкої сторони.
- Вироби викласти на змащене олією деко і зверху пензликом змастити жовтком, трохи розведеним водою.
- Деко можна застелити пергаментом.
- Деко з рогаликами поставити в духовку, розігріту до температури 200 ºС, і випікати до рум’янцю від 20 до 30 хвилин.
При подачі рогалики можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквіт з какао