Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сирні булочки з яблуками, корицею і цедрою апельсина

Шалено ароматні, повітряні, оригінальні булочки з золотистою скоринкою. Готуються булочки з сирного дріжджового тіста, з кисло-солодкою начинкою з яблук, тушкованих в апельсиновому соку, з корицею і цедрою.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сир 250 грамів
  • Молоко 125 мілілітрів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Жовтки 2 штуки
  • Цукор 50 грамів
  • Борошно 480 грамів (3 склянки місткістю 250 мл)
  • Дріжджі свіжі 20 грамів
  • Ванільний цукор 10 грамів

Для начинки:

  • Яблука 350-400 грамів (3-4 штуки)
  • Апельсин (сік і цедра) 270 грамів (1 штука)
  • Цукор 40 грамів
  • Кориця мелена 0,5 чайної ложки (на смак)
  • Кориця в паличках 6 штук

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти.
  2. Найкраще підійдуть яблука з невеликою кислинкою.
  3. Сир підійде будь-якої жирності (у мене 9%).
  4. Вершкове масло розтопіть і залиште для невеликого охолодження.
  5. Молоко будь-якої жирності підігрійте до температури не вище 40 градусів (можна замінити молоко водою).
  6. У тепле молоко всипте половину цукру і розкришіть свіжі дріжджі. Перемішайте, щоб цукор розчинився, а дріжджі розійшлися.
  7. Залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
  8. У глибокій мисці з’єднайте жовтки, цукор, що залишився, ванільний цукор і сіль. Перемішайте віночком до однорідної консистенції.
  9. До жовткової маси додайте сир.
  10. Розітріть ложкою або занурювальним блендером, щоб структура вийшла більш гладкою.
  11. До сирно-яєчної маси додайте молочно-дріжджову. Перемішайте.
  12. Всипте просіяне борошно.
  13. Перемішайте ложкою, щоб всі сухі інгредієнти стали вологими.
  14. Влийте в тісто тепле вершкове масло.
  15. Вимішуйте руками до отримання однорідного гладкого тіста, яке майже не липне до рук (мені на вимішування знадобилося близько 10-15 хвилин). Укрийте рушником і залиште в теплому місці на 60-90 хвилин. Чим тепліше в приміщенні, тим менше часу знадобиться для вистоювання.
  16. А поки приготуйте начинку: апельсин ошпарте окропом і обсушити. За допомогою терки зніміть цедру (яскравий зовнішній шар шкірки – у мене вийшло 10 грамів цедри).
  17. Розріжте апельсин навпіл і вичавіть сік (у мене вийшло 108 мл соку).
  18. Яблука вимийте, очистьте від шкірки й насіння і наріжте невеликими кубиками.
  19. У сковороду або сотейник товстими стінками всипте нарізані яблука, мелену корицю і цукор.
  20. Влийте апельсиновий сік і відправте сковороду на сильний вогонь. Готуйте яблука, помішуючи лопаткою, поки весь сік не випарується, і яблучні шматочки не стануть м’якими (мені на це знадобилося близько 8-10 хвилин).
  21. Готову начинку викладіть в окрему місткість і остудіть. Додайте цедру і добре перемішайте.
  22. Тісто помітно збільшилася в обсязі.
  23. Розділіть його на маленькі порції вагою 50 грамів кожна (у мене їх вийшло 19). Сформуйте з них колобки.
  24. Колобок розпластайте в коржик.
  25. На середину коржа викладіть частку начинки.
  26. Краї коржів підніміть вгору, зберіть разом над начинкою і щільно защипніть. Надайте булочці форму кулі.
  27. Для випічки я використовую силіконові кексові формочки, які для зручності вставила в осередку металевої планшетки для мафінів (силікон не потрібно нічим змащувати, а інші матеріали найчастіше потребують змащення олією). Розкладіть колобки по формах.
  28. Для оригінальності подачі я використовувала коричні палички: розрізала кожну з них на 2-3 частини. Шматочок палички встромила в кожен колобок зверху і трохи притиснула.
  29. Накрийте булочки рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  30. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  31. Збовтайте яйце і змастіть їм відпочилі булочки за допомогою пензлика.
  32. Випікайте булочки в розігрітій до 180 градусів духовці 25-35 хвилин (час залежить від потужності вашої техніки, розміру і матеріалу використовуваних формочок. Щоб булочки зарум’янилися і приготувалися у звичайній газовій духовці, знадобилося 30 хвилин).
  33. Сирні булочки з яблуками в апельсиновому соку, корицею і цедрою готові.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирно-манна запіканка з цедрою і соком лимона

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close