Сирне печиво з яблуками і волоськими горіхами

Дивно смачне і м’яке виходять печиво з тіста, приготованого з додаванням сиру. Начинка – дуже проста: вершкове масло, яблука, волоські горіхи й щіпка меленої кориці для особливого аромату. Поєднання ніжного тіста і соковитої начинки дають дивовижний приємний результат!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Сир (м’який) 190 грамів
- Борошно 300 грамів (2 склянки об’ємом 250 мл)
- Цукор 50 грамів
- Олія рослинна 6 столових ложок (60 грамів)
- Молоко 4 столові ложки
- Розпушувач 1-1,5 чайної ложки
Для начинки:
- Яблука 4 штуки (250 грамів)
- Масло вершкове (розм’якшене) 50 грамів
- Горіхи волоські 40 грамів
- Кориця мелена 1-2 чайні ложки
Приготування:
- Сир вибирайте максимально ніжний.
- Борошно попередньо необхідно просіяти через сито.
- Вийміть вершкове масло заздалегідь з холодильника, щоб воно розм’якшилось.
- Увімкніть духовку до 200 градусів для попереднього розігрівання.
- Борошно з’єднайте з розпушувачем, перемішайте. Сир додайте в миску з борошном, всипте цукор і ретельно перемішайте.
- Додайте рослинну олію, влийте молоко і замісіть м’яке тісто. Тісто не вимагає тривалого вимішування і воно не повинно прилипати до рук.
- Розділіть тісто на дві рівні частини. Кожну частину розкачати на столі в прямокутний пласт товщиною, приблизно, 3-4 мм. Розмір пласта, який вийшов у мене – 25х30 см. Змастіть пласт тіста розм’якшеним вершковим маслом.
- Яблука промийте, розріжте на 4 частини, видаліть серцевину з насінням. Натріть четвертинки яблук на крупній тертці (яблучну шкірку викиньте).
- Половину натертих яблук рівномірно розподіліть по поверхні пласта з тіста.
- Горіхи дрібно порубати ножем і половину подрібнених горіхів рівномірно розподіліть по поверхні яблук. Посипте начинку половиною всього обсягу кориці.
- Тісто з начинкою акуратно згорніть рулетиком і наріжте на шматочки шириною, приблизно, 2 см.
- Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть отримані шматочки на деко і поставте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Готові вироби при випічці не сильно збільшуються в обсязі.
- Випікайте протягом 15-25 хвилин до рум’янцю. Поки випікається перша партія, підготуйте ще одну партію з половини тіста, що залишилось і продуктів для начинки, і так само їх спекти. Можливо у вас поміститься все на один лист.
- Всього у мене вийшло 24 равлики. Готові равлики вийміть з духовки, остудіть і подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: М’яке печиво з шоколадом і апельсиновою цедрою