Спанакопіта з грибами та козячим сиром

Спанакопіта – це один з багатьох варіантів грецьких несолодких пирогів («піта»), в якому в якості начинки використовується шпинат («Спанакі»). Смажений часник віддає страві свій апетитний аромат, а козячий сир привносить у смак трохи пікантності. При цьому соковита начинка загорнута в тонкі хрусткі шари тіста філо, які тануть у роті.
Автор рецепта – Майкл Саймон (Michael Symon) – шеф-кухар, ресторатор, телеведучий, кулінарний письменник, власник ресторанів
Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8
Інгредієнти:
- Замороженого тіста філо 8 листків, розморозити
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Подрібненого часнику 2 столові ложки (приблизно 6 зубчиків)
- Рубленої цибулі-шалот 2 столові ложки
- Нарізаних кубиками лисичок 2 стакани (приблизно 110 грамів)
- Свіжого шпинату 4 стакани
- Козячого сиру 250 грамів
- Вершкового масла 350 грамів, розтопленого
Приготування:
- Розігрійте духовку до 250 ° С. Поставте великий сотейник на середній вогонь. Влийте оливкову олію і розжарити її. Додайте часник, цибулю-шалот, гриби й готуйте, часто помішуючи, до майже повного розм’якшення (приблизно 4 хвилини). Всипте шпинат. Пасеруйте до повного розм’якшення (приблизно 6 хвилин). Перекладіть суміш в миску і вмішайте козячий сир. Посоліть і дайте охолонути.
- Викладіть 1 лист тіста Філо. Змастіть його вершковим маслом і складіть навпіл, щоб сформувати прямокутник. Ще раз зробіть те ж саме з цим листом. В результаті має вийти більш вузький прямокутник. Повторюйте все те ж саме з рештою Філо, накриваючи кожен аркуш рушником, щоб вони не висихали.
- Викладіть суміш грибів і шпинату на один кінець кожного прямокутника з Філо. Накрийте начинку кутом тіста, щоб вийшов трикутник, і продовжуйте загортати його, складаючи поперемінно під кутом 90 і 45 ° С. Перед кожним згортанням змащуйте вершковим маслом. Перекладіть на застелене пергаментним папером деко і випікайте до золотисто-коричневого кольору (10-15 хвилин).
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Листкові рулетики з червоною рибою