Сорбет з вишні і граната

Простий натуральний десерт, який подарує приємну свіжість в жаркий день. Ідеальний баланс солодкості й кислоти, а також достаток корисних речовин – те, що не раз змусить повернутися до цього рецепту. Для дорослих у десерт можна додати трохи вина. Щоб урізноманітнити смак, спробуйте всипати шоколадну крихту в мороженицю за кілька хвилин до кінця готування.
Інгредієнти:
- Свіжої або замороженої вишні без кісточок 3 стакани
- Цукру 1 стакан
- Гранатового соку 1/2 стакана
- Цільного молока 1,5 стакана
- Жирних вершків 1 столова ложка
- Сік з 1 лимона
Приготування:
- Додайте вишні в сотейник з цукром і гранатовим соком. Доведіть до повільного кипіння. Варіть, поки вишні не розм’якнуть, а рідина не стане схожою на сироп (15-20 хвилин). Охолодіть до кімнатної температури.
- Помістіть вишні з соком в блендер або кухонний комбайн, де змішайте все до однорідності. Якщо хочете, щоб залишилося трохи м’якоті, перестаньте збивати незадовго до повного розрідження. Додайте молоко, вершки, лимонний сік. Трохи збийте.
- Далі використовуйте мороженицю відповідно до інструкції. В кінці перемістіть масу в герметичний контейнер для морозильної камери, в якій залиште сорбет щонайменше на добу перед подачею на стіл. Зробивши з сорбета ложкою кульки, викладіть їх в красивий скляний посуд і подавайте.
- Якщо є бажання можете вмішати трохи холодного білого вина, щоб вийшов смачний «молочний коктейль».
Смачного!