Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Сорбет з рікоти

М’яка і не дуже солодка рікота має невисокий вміст жиру і є відмінним компонентом для замороженого десерту. Незважаючи на низьку жирність, сорбет легко формується в кульки завдяки кукурудзяному сиропу в складі. М’ята і ялівцеві ягоди надають десерту легкий і приємний аромат.

Інгредієнти:

  • Цукру 1 стакан
  • М’яти 1 пучок, плюс ще для прикраси
  • Ялівцю 24 ягоди
  • Рікоти 2 стакани
  • Сметани 1 банка (450 грамів)
  • Кукурудзяного сиропу 1/4 стакана
  • Лимонного соку 2 столові ложки

Приготування:

  1. Змішайте 1 стакан води, цукор, м’яту і ягоди ялівцю в сотейнику середнього розміру, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, поки цукор не розчиниться, близько 2 хвилин.
  2. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути, потім процідіть у велику миску. Змішайте рікоту, сметану, кукурудзяний сироп і лимонний сік в окремій мисці й збийте до однорідної маси.
  3. Процідіть суміш через дрібне сито в іншу велику миску, використовуючи гумову лопатку, проштовхуйте суміш через сито, щоб в ньому залишилася тільки суха сирна маса. Перелийте рідину в мороженицю і заморожувати відповідно до інструкції від виробника.
  4. Перекладіть морозиво в пластиковий контейнер, закрийте кришкою і заморозьте до затвердіння протягом 2-3 годин.
  5. Перекладіть спеціальною ложкою для морозива в сервірувальний посуд і прикрасьте м’ятою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close