Сорбет з ківі

Рецепт покликаний виправдати очікування «мінімум інгредієнтів і максимум смаку». Вже своїм свіжим яскраво-зеленим кольором десерт нагадує про літо. Навіть кислі ківі в такому вигляді знайдуть новий смак, а маленькі чорні насіння не тільки прикрашають десерт, але і збагачують його текстуру.
Інгредієнти:
Сорбет з ківі:
- Ківі 620 грамів, очищених і перемелених в пюре
- Цукрового сиропу 470 мілілітрів (Якщо ківі кислі, додайте ще 3 столові ложки)
- Лимонного соку 1-2 чайні ложки
- 1 яєчний білок (необов’язково)
Цукровий сироп:
- Води 500 мілілітрів
- Цукру 2 стакани
Приготування:
- Помістіть пюре з ківі, цукровий сироп і лимонний сік в мороженицю. Заморозьте, дотримуючись інструкції.
- Якщо використовуєте яєчний білок, збийте його в густу піну, але не до м’яких піків. Зупиніть мороженицю. Акуратно вмішати збитий білок. Продовжуйте заморожування до повної готовності.
- Перемістіть масу в контейнер, який закривається. Зберігайте сорбет з ківі в морозильній камері.
- Цукровий сироп: Помістіть воду і цукор в сотейник. Доведіть до кипіння. Коли рідина стане прозорою, накрийте кришкою і дайте охолонути. Зберігайте в холодильнику. Сироп придатний до використання протягом декількох тижнів.
Примітка від шеф-кухаря: оскільки це морозиво зроблено без додавання стабілізаторів, консервантів і піноутворювачів, воно не зберігається довше 1-2 тижнів.
Смачного!