Інші солодощіВипічка і Десерти

Солона карамель на кокосовому молоці

Карамель припала до смаку багатьом ласунам. Поливаючи соусом тістечка, торти, млинці або морозиво ми в кілька разів примножуємо солодке задоволення. Воно приваблює своїм незвичайним смаком, ароматом і тягучою консистенцією.

Пропонуємо вам не обмежуватися банальними ідеями та приготувати щось неординарне. Солоний карамельний соус може стати вашою родзинкою.

Незвичайне поєднання солодкості карамелі з солоними нотками підриває смакові відчуття. Соус має приємну й ніжну текстуру, яскравий і насичений колір, а також неповторний аромат.

Інгредієнти:

  • Кокосове молоко 400 мілілітрів
  • Кокосовий цукор 100 грамів
  • Морська сіль ½ чайної ложки
  • Кокосова олія 1 чайна ложка
  • Екстракт ванілі 1 чайна ложка

Приготування:

  1. У підготовлену місткість вилити кокосове молоко. Туди ж висипати цукор і сіль. Поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння.
  2. Після закипання карамелі зменшити полум’я плити. Залишити соус на маленькому вогні на 30-40 хвилин. Періодично карамель потрібно помішувати, щоб вона не пригорала до стінок.
  3. За 5-8 хвилин до кінця приготування інтенсивність перемішування потрібно збільшити. До кінця процесу приготування на дні не повинно залишатися шматочків цукру.
  4. Як тільки карамель придбає гарний бурштиновий відтінок і стане тягучою, в неї додають кокосову олію й екстракт ванілі.
  5. На стіл солону карамель можна подавати в теплому та охолодженому вигляді.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close