Випічка і ДесертиСолодка випічка

Дріжджові пиріжки з брусницею (в духовці)

М’які й рум’яні печені пиріжки з брусницею ніяк не можуть не сподобатися. Адже від такої смакоти й краси неможливо відмовитися.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко 150 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 35 грамів
  • Дріжджі сухі 7 грамів
  • Борошно 380 грамів (3 склянки місткістю 200 мл) + для підсипання столу
  • Олія рослинна 75 мл + для змащування листа (за потребою)
  • Сіль 1/3 чайної ложки

Для начинки:

  • Брусниця 180 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Крохмаль 25 грамів

Для змазування пиріжків:

  • Молоко або яйце
  • Масло вершкове (розтоплене) 20 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
  2. Ягоди переберіть, видаляючи гілочки й листя, промийте та висушіть.
  3. Половину молока злегка підігрійте, до неї додайте дріжджі й перемішайте.
  4. Дайте суміші постояти 5 хвилин.
  5. Додайте в молоко з дріжджами 2 столові ложки борошна. Перемішайте молоко з борошном до однорідного стану.
  6. Приберіть миску з опарою на 15 хвилин в тепле місце, щоб дріжджі почали працювати.
  7. В окрему миску розбийте яйця, додайте сіль, цукор і перемішайте їх до однорідності.
  8. Влийте в яйця рослинну олію.
  9. Перемішайте суміш до однорідності.
  10. Влийте в миску з яєчно-масляною сумішшю, молоко, що залишилось і перемішайте.
  11. Додайте в миску опару, що підійшла й акуратно перемішайте.
  12. Сюди ж просійте через дрібне сито борошно.
  13. Замісити м’яке гладке тісто, вимішуйте його не менш 10 хвилин.
  14. Накрийте миску з тістом чистою тканиною і поставте в тепле місце для підняття.
  15. На підняття піде приблизно одна година.
  16. Посипте стіл невеликою кількістю борошна.
  17. Тісто розділіть на однакові частини й скачайте в кульки. Накрийте кульки тіста тканиною і дайте їм постояти 5 хвилин.
  18. Поки тісто підходить, зробіть начинку: в миску викладіть чисту суху брусницю і цукор.
  19. Всипте крохмаль.
  20. Все перемішайте, трохи роздавивши ягоди, щоб вийшла щільна маса.
  21. Кожну кульку тіста розкачайте в овал.
  22. На одну сторону коржа викладіть начинку.
  23. Защипніть краї тіста вздовж ділянки з начинкою. Добравшись до середини заготівлі тіста (і пройшовши начинку), притисніть верхню частину тіста до нижньої. Розріжте ділянку тіста, що залишилась уздовж на три смужки.
  24. Витягаючи смужки, сплетіть їх в косичку, кінчик закріпіть.
  25. Загорніть і покладіть косу поверх шва, трохи притискаючи.
  26. Деко застеліть папером для випічки й змастіть маслом.
  27. Покладіть сформовані пиріжки на деко. Накрийте пиріжки тканиною і дайте їм постояти й піднятися протягом 15-20 хвилин.
  28. Розігрійте за цей час духовку до 180 градусів.
  29. Змастіть верх пиріжків молоком (як я) або збитим яйцем.
  30. Поставте деко в гарячу духовку і випікайте пиріжки при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин, до готовності.
  31. Розтопити вершкове масло.
  32. Вийміть деко і змастіть дріжджові пиріжки з брусницею розтопленим вершковим маслом.
  33. Накрийте пиріжки рушником і залиште на 10-15 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Горіховий рулет з дріжджового тіста

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close