Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сметанний пиріг зі штрейзелем

Ви не помітите, як за чашечкою кави розтане шматочок цього пирога. Він неймовірно смачний ніжний з хрусткими горіхами пекан. Готувати його не так вже й складно, а зберігається він аж цілих 3 дні, хоча навряд чи вам доведеться це перевіряти. Маленький секрет в приготуванні – робити невеликі завихрення за допомогою шпажки, закручуючи кондитерську крихту. Таким чином вона трохи вмішається в тісто і не відокремиться в окремий шар при випіканні. Кекс дуже зручно їсти й можна брати прямо руками, а значить він прекрасно підійде і для перекусу в парку на лавочці.

Час: 1 година 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6

Інгредієнти:

Кекс:

  • Борошна вищого сорту 2 стакани
  • Розпушувача тіста 1 столова ложка
  • Солі 1 чайна ложка
  • Соди 0,5 чайної ложки
  • Меленого запашного перцю 1/4 чайної ложки
  • Вершкового масла 55 грамів, розтопити
  • Цукру 1 і 1/4 стакана
  • Сметани 1,5 стакана
  • 2 великих яйця
  • Екстракту ванілі 2 чайні ложки

Штрейзель:

  • Коричневого цукру 0,5 стакана
  • Борошна 1/4 стакана
  • Меленої кориці 1 чайна ложка
  • Вершкового масла 3 столові ложки, розтопити
  • Рубаних горіхів пекан 3/4 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 ° С і змастіть вершковим маслом квадратну 23 см форму.
  2. Штрейзель: з’єднайте коричневий цукор, борошно і корицю і вмішайте до них розтоплене вершкове масло до рівномірного змішання. Вмішайте горіхи пекан.
  3. Кекс: просійте борошно, розпушувач тіста, сіль, соду і запашний перець. В окремій чашці, віночком змішайте розтоплене вершкове масло, цукор, сметану, яйця і ваніль. Отриману суміш вмішайте в борошно до рівномірної консистенції.
  4. Розподіліть половину тіста в заготовлену форму і посипте зверху половиною штрейзеля. За допомогою шпажки або фруктового ножа трохи перемішайте кондитерську крихту на тісті. Викладіть зверху тісто, розподіліть і потім посипте верхівку кексу кондитерською крихтою, що залишилася, також трохи закрутіть її шпажкою.
  5. Випікайте кекс 45-55 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в його центр не буде залишатися чистою. Перед нарізкою остудіть до кімнатної температури, не виймаючи з форми. Цей кекс зберігається не в холодильнику добре загорнутим в рушник до 3 днів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пампушки з шоколадним печивом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close