Сметанний пиріг з маком в шоколадній глазурі

Дуже смачний сметанний пиріг з маком, кокосовою стружкою і шоколадною глазур’ю. Готується дуже просто, з’їдається швидко!
Інгредієнти:
Для тіста (стакан об’ємом 250 мілілітрів):
- Борошно 1 стакан (160 грамів)
- Мак 0,5 склянки (80 грамів)
- Кокосова стружка 0,5 склянки (60 грамів)
- Лимон (цедра) 0,5 штуки
- Сметана 150 грамів
- Цукор 150 грамів
- Яйця 2 штуки
- Масло вершкове 100 грамів + для змащування форми
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Ванілін 1 щіпка
Для глазурі:
- Масло вершкове 50 грамів
- Шоколад 100 грамів
Приготування:
- Готуємо необхідні інгредієнти.
- Духовку включаємо для розігрівання до 180 градусів.
- За допомогою дрібної терки знімаємо з лимона 1 чайну ложку цедри (тільки жовту частину, біла гірчить).
- Готуємо тісто. Розтоплюємо вершкове масло.
- Додаємо до нього мак, кокосову стружку, цукор і ванілін.
- Перемішуємо. Додаємо яйця і сметану. Перемішуємо.
- Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і цедру лимона.
- Перемішуємо тісто.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо у форму тісто.
- Випікаємо сметанний пиріг з маком і кокосовою стружкою в духовці близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою: протикаємо нею пиріг, якщо зубочистка виходить сухою — пиріг готовий. Даємо пирогу охолонути.
- Перевертаємо пиріг на блюдо для подачі.
- Готуємо шоколадну глазур.
- Розтоплюємо вершкове масло на повільному вогні й додаємо до нього поламаний на невеликі шматочки шоколад.
- Помішуємо до повного розчинення шоколаду.
- Даємо охолонути хвилин 5.
- Покриваємо пиріг зверху шоколадною глазур’ю.
- Сметанний пиріг з маком, кокосовою стружкою і шоколадною глазур’ю готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Морквяно-апельсиновий пиріг