Випічка і ДесертиСолодка випічка

Смажені пиріжки з повидлом

Тісто дуже м’яке і повітряне! Смажені пиріжки з пісного дріжджового тіста виходять не тільки красивими, але і дуже смачними – як в дитинстві! Думаю, що від таких апетитних золотистих пиріжків з повидлом точно ніхто не відмовиться.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне приблизно 400 грамів
  • Дріжджі сухі швидкої дії 7 грамів
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Вода тепла 300 мілілітрів
  • Олія рослинна 1 столова ложка + для роботи з тістом і смаження пиріжків
  • Повидло яблучне 200-250 грамів

Приготування:

  1. У миску наливаємо теплу воду (температурою приблизно 37 градусів, від гарячої води дріжджі загинуть), висипаємо сухі дріжджі. Якщо будете використовувати свіжі дріжджі, беріть їх в 3 рази більше.
  2. Додаємо цукор, сіль. Перемішуємо віночком до тих пір, поки дріжджі й цукор не розчиняться у воді.
  3. Додаємо рослинну олію (1 столову ложку).
  4. Просіваємо борошно. Перемішуємо тісто спочатку ложкою, потім вимішуємо руками хвилин 7-8. Муки може піти трохи менше або трохи більше, в залежності від її якості й вологості. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук. Не забивайте тісто борошном. Дріжджове тісто для смажених пиріжків не повинно бути занадто крутим.
  5. Чашку змащуємо олією. Тісто формуємо в кулю, кладемо в чашку, накриваємо плівкою або серветкою. Залишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину для підняття.
  6. Пісне дріжджове тісто для пиріжків готове. Можна переходити до приготування пиріжків з повидлом.
  7. Тісто злегка розминаємо, викладаємо на робочу поверхню. Щоб тісто не липнуло, борошно не додаємо, а змащуємо руки й робочу поверхню олією. Ділимо тісто на рівні частини у вигляді кульок (приблизно 20-22 штуки). Даємо їм трохи підійти, хвилин 5-10, прикривши серветкою.
  8. Кожну кульку тіста акуратно розминаємо подушечками пальців в коржик. Викладаємо начинку, приблизно по 1 чайній ложці.
  9. Добре защипаємо краї тіста і формуємо пиріжок.
  10. Наливаємо в глибоку сковороду олію так, щоб його рівень сягав хоча б до середини пиріжка. (Можна смажити пиріжки й в каструлі, у фритюрі.) Добре розігріваємо олію (приблизно до 160 градусів). Викладаємо пиріжки швом вниз.
  11. Смажимо пиріжки з дріжджового тіста на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків.
  12. Готові пиріжки дістаємо шумівкою і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
  13. Смажені пиріжки з повидлом вийшли м’які, повітряні та апетитні.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний пиріг з вишнею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close