Випічка і ДесертиДесертиМорозиво і сорбети

Смажене морозиво

Тепле, хрустке зовні й одночасно тверде, і холодне всередині, а на додачу до всього ще й дуже смачна страва – це смажене морозиво. Зробити його не так вже й складно, хоча доведеться почекати, поки заготовки заморозяться. Не варто формувати кульки меншого розміру, ніж зазначено в рецепті, оскільки тоді морозиво швидше нагріється і почне танути, не встигнувши зарум’яниться. Для прикраси можна вибрати, наприклад, карамельний або полуничний соус (або обидва разом).

Автор рецепта – Paula Deen – знаменитий шеф-кухар, телеведуча, власник ресторану, кулінарний письменник

Час: 4 години 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8-10

Інгредієнти:

  • Ванільного морозива 2-4 літри
  • 4 яєчних білків
  • Товченого готового сухого сніданку у вигляді квадратиків 4 стакани
  • Рослинна олія, для смаження
  • Кориця, мед, збиті вершки, шоколадний соус, додаткові прикраси за бажанням

Приготування:

  1. Застеліть деко з бортами пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки. Зробіть ложкою з морозива кульки діаметром 5 см. Поставте на підготовленому деку в морозильну камеру не менше ніж на 2 години. В одній середній мисці злегка збийте білки, а в іншу таку ж висипте товчений сухий сніданок.
  2. Занурте заморожену кульку морозива в білки. Потім обваляйте в подрібнених сухих пластівцях і поверніть на деко. Повторіть цю ж процедуру з рештою кульками морозива. Поставте деко в морозильну камеру і залиште не менше ніж на 2 години або на ніч.
  3. Примітка: для більш хрусткої скоринки додатково занурте кульки морозива в білки й обваляйте в подрібненому сухому сніданку.
  4. У велику каструлю з товстими стінками з кришкою, яка щільно прилягає або у фритюрницю налийте 10 см рослинної олії й нагрійте до 190 ° С. Обсмажуйте кульки морозива (якщо необхідно, невеликими партіями) до золотистого кольору приблизно 1 хвилину. Дістаньте з олії й дайте його залишкам стекти на паперові рушники.
  5. Перекладіть на тарілку сервування й відразу ж подавайте, при бажанні додавши додаткові прикраси.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сорбет з ожиною в апельсинових чашечках

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close