Смажена «Кока-Кола»

Смажена Кока-Кола – це не жарт і не міф. Це десерт, придуманий в 2006 році американцем Абелем Гонсалесом, який він представив на щорічному ярмарку в Техасі та отримав за нього премію. Попри високу калорійність десерту Fried Coke, публіка була в захваті від нового десерту. У перші два тижні було продано 10000 стаканчиків зі смаженою колою. Вона являє собою кульки з тіста з Кока-Колою, смажені у фритюрі. Зазвичай їх подають у склянці й зверху поливають різними сиропами, покривають збитими вершками та прикрашають вишнею.
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Яйця 3 штуки
- Напою Coca-Cola 2 стакани
- Цукру-піску 1/4 стакана
- Борошна вищого сорту 3 – 4 стакани
- Розпушувача 2 чайні ложки
- Солі 0,5 чайної ложки
- Рослинна олія для смаження у фритюрі
- Цукрова пудра для подачі
- Сироп Кока-Кола для подачі
- Збиті вершки, коктейльна вишня (за бажанням) для прикраси
Приготування:
- У фритюрниці нагрівайте олію до температури 190 ° С.
- У великій мисці змішайте яйця, напій Coca-Cola і цукор-пісок. У цю ж миску просійте 2 стакани борошна, розпушувач і сіль. Перемішайте, додаючи більше борошна, щоб тісто стало однорідним і не сильно густим.
- Скачайте з тіста кульки діаметром 4 см. Киньте їх в олію і смажте 2 – 3 хвилини до золотистого кольору. За допомогою шумівки перекладете кульки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
- Посипте гарячі смажені кульки цукровою пудрою і полийте сиропом Кола. Прикрасьте збитими вершками й коктейльною вишенькою і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Панкейки з ананасом