Сливовий тарт

Чудовий літній тарт зі стиглих соковитих слив на горіховому коржі. До того ж і готується досить просто з мінімальної кількості інгредієнтів. Замісити розсипчасте пісочне тісто з додаванням подрібненого волоського горіха і викладіть з нього корж. Зверху красивим візерунком розкладіть нарізані сливи та запечіть. Теплий горіховий смак і аромат прекрасно поєднується з такою ж ароматною кисло-солодкою сливою. Теплий тарт можна подавати з кулькою морозива або зі збитими вершками.
Інгредієнти:
- Борошна вищого сорту 2 стакани
- Дрібно нарізаних волоських горіхів 3/4 стакана
- Коричневого цукру 3/4 стакана
- Холодного вершкового масла (165 грамів), нарізаного кубиками 12 столових ложок
- 1 яєчний жовток
- Міцних стиглих темних слив 1 кілограм, очищених від кісточок і розрізаних поздовжньо на 4 частини
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 ° С.
- У великій мисці змішайте борошно, волоські горіхи й коричневий цукор. Додайте вершкове масло і жовток. Перемішайте руками або міксером до маси, що кришиться. (Ви можете вмішати в тісто вершковий сир).
- 1,5 стакана тіста викладіть на дно рознімної форми або форми для тарта діаметром 23 см і притисніть його, утворивши рівномірний шар. Розкладіть сливи шкіркою вниз у формі квітки, починаючи з країв, викладаючи до середини.
- Частиною крихти з тіста, що залишилася рівномірно посипте верх фруктів. Випікайте тарт 40 – 50 хвилин до золотистої скоринки й поки не закипить сік, що виділився зі слив. Потім дістаньте його з духовки й остудіть протягом 10 хвилин. Перекладіть тарт з форми на плоске блюдо. Подавайте теплим або кімнатної температури.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Яблучний десерт «Браун Бетті»