Слойка зі шпинатом і сиром

Закуска з неперевершеним смаком, яку потрібно пробувати свіжоспеченою. Хоча, швидше за все, блюдо так швидко зникне зі столу, що не буде залишків, які довелося б розігрівати. Не виключено, що навіть діти, які не особливо люблять шпинат, попросять добавки. При бажанні кошики можна й не запікати вдруге, а заповнити вже розігрітою окремо сумішшю. Варто спробувати різні поєднання, наприклад, додавши в шпинат трохи мускатного горіха.
Інгредієнти:
- 12 заморожених тарталеток з листкового тіста, розморозити
- Замороженого рубленого шпинату 450 грамів, розморозити й віджати
- Тертого сиру Фонтіна 1 і 1/4 стакана
- Тертого пармезану 1/4 стакана
- Жирних вершків 1 стакан
- Цільного молока 1/4 стакана
- Солі 1/2 чайної ложки
- Меленого чорного перцю 1/2 чайної ложки
- Зеленої цибулі 3-5 пір’я, дрібно посіченої
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 ° С.
- Застеліть товстий лист пергаментним папером. Викладіть на нього тарталетки й запікайте, поки вони не піднімуться і не стануть золотисто-коричневими (приблизно 20 хвилин). За допомогою маленького ножа виріжте з них центр, щоб вийшли кошики.
- Тим часом з’єднайте в середній мисці вершки, молоко, сіль і перець. Вмішайте шпинат, фонтіна, пармезан і зелену цибулю. Помістіть суміш зі шпинатом за допомогою ложки в кошики.
- Запікайте до тих пір, поки тісто не стане золотисто-коричневим, а начинка гарячою (приблизно 25-30 хвилин). Перемістіть кошики на блюдо і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Традиційний йоркширський пудинг