Скони з шинкою і домашнім сиром з травами

Ці апетитні булочки скони на кислому молоці готуються дуже швидко. Вони пухкі, і більше схожі на коржик, і тому прекрасно поєднуються з Шавро – це домашній козячий сир, який найкраще змішати з зеленою цибулею, кропом і м’ятою. Сметана, зелень і лимонний сік якнайкраще підкреслять крейдяну текстуру сиру, додаючи цьому простому сільському частуванню вишуканості.
Інгредієнти:
Скони з шинкою і зеленою цибулею:
- Борошна вищого сорту 3 стакани
- Цукру 1/4 стакана
- Розпушувача 1 столова ложка
- Солі 1/2 чайної ложки
- Вершкового масла 3/4 стакана, холодного
- Кислого молока 1 стакана, плюс додатково для змазування
- Шварцвальдської шинки 1 стакан, нарізаної кубиками по 1 см
- Подрібненої зеленої цибулі 1 стакан
Шавро з лимоном і травами:
- Шавро (козячий сир) 170 грамів
- Дрібно натертої лимонної цедри 1 чайна ложка
- Лимонного соку 2 столові ложки
- Сметани 2 столові ложки
- Дрібно посіченого кропу 2 столові ложки
- Дрібно посіченої м’яти 1 столова ложка
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 ° C і застеліть пергаментним папером.
- У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Порубати вершкове масло спеціальним ножем для рубки тіста або двома звичайними до отримання грубої, розсипчастої текстури (я віддаю перевагу цей метод міксеру або кухонному комбайну).
- Вмішайте кисле молоко, шинку і зелену цибулю. Коли інгредієнти будуть наполовину об’єднані, виверніть тісто на чисту робочу поверхню.
- Розгладьте і складіть тісто кілька разів рукою, одночасно вмішуючи сухі крихти, що випали, поки ви не сформуєте з тіста диск. Ви можете прибрати тісто в холодильник, і зайнятися приготуванням на ранок. До того ж, тісто з холоду зручно нарізати.
- Розріжте пласт на 8 клинів і викладіть їх на підготовлений лист. Змастіть зверху розведеним кислим молоком для додання кольору, і випікайте приблизно 18 хвилин до насиченого кольору. Подавайте теплими або кімнатної температури.
- Скони найкраще подавати в той день, коли вони будуть випечені. Однак готові коржі, а також тісто, добре зберігаються в морозильній камері.
- Шавро з лимоном і зеленню. Збийте Шавро, цедру і сік лимона, сметану або кисле молоко до повітряної консистенції. Вмішайте трави, приправте сіллю, перцем за смаком і охолодіть перед подачею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Фокачча з цибулею і розмарином