Випічка і ДесертиДесертиСтаттіЩо приготувати?

Сім дуже легких десертів з полуниці

Полуниця – ще одна причина любити літо. Ягода з’являється не тільки на прилавках ринків, а й на власних грядках на дачі. Її можна їсти в свіжому вигляді й заготовити на зиму. А ще з полуниці виходять надзвичайно смачні й апетитні десерти, більшість з яких містять мінімум калорій.

Ділимося підбіркою соковитих, смачних і легких десертів з полуниці, які обов’язково потрібно спробувати в цьому літньому сезоні. Беріть на замітку: з грядки – в раціон!

Панна-котта з полуницею

Панна-кота – популярний італійський десерт, який готують далеко за межами сонячної країни. Найчастіше в панна-коту додають свіжі фрукти і ягоди – наприклад, соковиту полуницю.

Інгредієнти:

  • Молоко 400 мілілітрів
  • Вершки 3% жирності 500 мілілітрів
  • Желатин в пластинках 16 грамів
  • Цукор 70 грамів
  • Ванільний цукор 1 пакетик
  • Полуниця 300 грамів

Приготування:

  1. Желатин замочити в холодній воді на 5 хвилин.
  2. Вершки (100 мілілітрів) змішати з молоком і ванільним цукром. Вилити суміш в каструлю, довести до кипіння, потім зняти з вогню і відставити убік настоюватися.
  3. У теплу молочну суміш (не більше 50-60 ºС) ввести замочений желатин (попередньо віджавши від зайвої рідини), процідити через сито, перемішати й знову відставити убік.
  4. У вершки додати цукор, збити міксером в повітряну пухку масу. З’єднати з молочною сумішшю, добре перемішати й розлити по будь-яких формах.
  5. Прибрати в холодильник до повного застигання на 4 години (краще на ніч).
  6. Панна-котту краще подавати зі свіжими ягодами. Наріжте полуницю кубиками, посипте зверху і подавайте.

Полуниця з фісташками

Романтичний вечір або солодкий літній перекус замість десерту – полуниця з фісташками стане універсальним десертом, який виручить вас в будь-який момент.

Інгредієнти:

  • Полуниця 500 грамів
  • Кокосове масло 1/4 склянки
  • Мед 1/4 чайної ложки
  • Какао-порошок без цукру 1/4 склянки
  • Фісташки 1/2 склянки

Приготування:

  1. Змішати розтоплене кокосове масло з медом. Додати какао і збити до отримання однорідної маси.
  2. Фісташки злегка подрібнити в блендері.
  3. Полуницю вмочити в шоколадну суміш, а потім в горіхи. Викласти на тарілку і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Полуниця, фарширована маскарпоне

Полуниця, фарширована маскарпоне, – вишуканий десерт, приготування якого не займе у вас багато часу. Такий десерт прекрасно поєднується з охолодженим білим вином. Візьміть на замітку, якщо плануєте покликати друзів не літню вечірку.

Інгредієнти:

  • Полуниця 675 грамів
  • Маскарпоне 225 грамів
  • Стиглий банан (середнього розміру) 1 штука
  • Ванільний екстракт 1/2 чайної ложки
  • Кленовий сироп 1 столова ложка
  • Крекерна крихта або шоколадна стружка (за бажанням) за смаком

Приготування:

  1. Вимийте полуницю і маленькою кавовою ложечкою вийміть серцевину.
  2. В пюре перебийте банан вилкою або блендером.
  3. Збийте маскарпоне в міксері до легкого пухнастого стану.
  4. Додайте бананове пюре, ванільний екстракт і кленовий сироп. Збийте до однорідності.
  5. За допомогою кондитерського мішка начиніть ягоди полуниці сирною сумішшю.
  6. За бажанням прикрасьте крекерною крихтою або шоколадною стружкою.
  7. Перед подачею остудіть в холодильнику протягом години.

Магкейк з полуницею

Магкейк – десерт в чашці, який можна приготувати за кілька секунд в мікрохвильовці. Це відмінний варіант сніданку або десерт до чаю.

Інгредієнти:

  • Солоне вершкове масло 2 столові ложки
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • Молоко 2 столові ложки
  • Велике яйце 1 штука
  • Цукор 1/4 чашки
  • Самопіднімальне борошно 1/4 чашки
  • Полуниця (велика) 3 штуки + Для прикраси
  • Густі вершки 1/2 чашки
  • Цукрова пудра 3 столові ложки

Приготування:

  1. Поріжте полуницю кубиками.
  2. Покладіть в кружку вершкове масло і розтопіть в мікрохвильовій печі.
  3. Додайте ванільний екстракт, молоко, яйця і добре перемішайте.
  4. Додайте цукор і борошно і знову перемішайте до однорідної маси.
  5. Розділіть ягоди полуниці на дві кружки й залийте тістом (не заповняйте гуртки більше, ніж наполовину).
  6. Надішліть гуртки в мікрохвильовку і випікайте 1 хвилину 45 секунд на максимальній температурі (якщо магкейк не готовий, продовжуйте випікати з 15-секундними інтервалами).
  7. В окремій мисці збийте цукрову пудру і вершки за допомогою міксера до м’яких піків.
  8. Перед подачею полийте магкейки глазур’ю і прикрасьте полуницею.

Вершковий мус з полуницею

Вершковий мус з полуницею – “скорочений” варіант класичного чізкейку. По суті, це начинка, але без основи. Це смачний і легкий мус, який стане ідеальним літнім десертом.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир (наприклад, Філадельфія) 450 грамів
  • Вершки 35% жирності 50 грамів
  • Цукор 80 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль 25 грамів
  • Куряче яйце 3 штуки
  • Заморожена полуниця 50 грамів

Приготування:

  1. У мисці змішайте вершковий сир і вершки, додайте кукурудзяний крохмаль і все ретельно перемішати.
  2. Окремо збити яйця з цукром і з’єднати з приготовленою раніше сумішшю.
  3. Викласти вершково-яєчну масу в паперові формочки, поливши зверху соком від полуниці.
  4. Запікати в попередньо розігрітій до 120 градусів духовці близько 20 хвилин. Перед подачею охолодити мус не менше 2 годин в холодильнику, прикрасивши кожну порцію ягодою.

Йогурт з чаєм матча і полуницею

Порошковий зелений чай матча і соковита полуниця – абсолютне вітамінне комбо. Такий сніданок підніме настрій, зміцнить імунітет і подарує заряд бадьорості та енергії.

Інгредієнти:

  • Грецький йогурт 1 баночка
  • Чай матча 1 чайна ложка
  • Кокосова стружка 1 чайна ложка
  • Полуниця 2 штуки
  • Кленовий сироп 1 чайна ложка
  • Фісташки кілька штук
  • Масло вершкове 10 грамів
  • Борошно мигдальне 10 грамів
  • Борошно пшеничне 15 грамів

Приготування:

  1. Змішати руками в невеликій мисці вершкове масло з мигдальним і пшеничним борошном. У вас повинна вийти пісочна текстура.
  2. Викласти отриману суміш на деко, застелене пергаментом, і випікати в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці 10 хвилин, регулярно відкриваючи духовку і перемішуючи “крихти” пісочного тіста.
  3. В цей час в мисці змішати йогурт з чаєм матча, кленовим сиропом і кокосовою стружкою. Викласти в відповідну місткість, прикрасити нарізаною полуницею, посипати приготованим крамбль і фісташками.

Молочний коктейль з полуницею і манго

Молочний коктейль – десерт родом з дитинства. Сьогодні можна готувати різноманітні коктейлі та сміливо поєднувати різні інгредієнти. Бар’єрів немає – все залежить від ваших смаків і уяви.

Інгредієнти:

  • Полуниця 4 чашки
  • Натуральний йогурт 1,5 чашки
  • Мигдальне молоко 2/3 склянки
  • М’якуш манго 2 чашки
  • Бісквітне печиво 4 штуки

Приготування:

  1. Полуницю розріжте навпіл.
  2. М’якуш манго наріжте довільними скибочками.
  3. Бісквітне печиво розкришити.
  4. З’єднайте в блендері манго, 3/4 йогурту й 1/3 мигдального молока. Збийте до однорідного стану.
  5. Розлийте по келихах, заповнивши їх тільки на половину.
  6. З’єднайте в блендері полуницю, 3/4 йогурту й 1/3 мигдального молока, що залишилися. Збийте до однорідного стану. Розлийте по келихах поверх частини з манго.
  7. Перед подачею посипте печивом.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close