Сім дуже легких десертів з полуниці

Полуниця – ще одна причина любити літо. Ягода з’являється не тільки на прилавках ринків, а й на власних грядках на дачі. Її можна їсти в свіжому вигляді й заготовити на зиму. А ще з полуниці виходять надзвичайно смачні й апетитні десерти, більшість з яких містять мінімум калорій.
Ділимося підбіркою соковитих, смачних і легких десертів з полуниці, які обов’язково потрібно спробувати в цьому літньому сезоні. Беріть на замітку: з грядки – в раціон!
Панна-котта з полуницею
Панна-кота – популярний італійський десерт, який готують далеко за межами сонячної країни. Найчастіше в панна-коту додають свіжі фрукти і ягоди – наприклад, соковиту полуницю.
Інгредієнти:
- Молоко 400 мілілітрів
- Вершки 3% жирності 500 мілілітрів
- Желатин в пластинках 16 грамів
- Цукор 70 грамів
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Полуниця 300 грамів
Приготування:
- Желатин замочити в холодній воді на 5 хвилин.
- Вершки (100 мілілітрів) змішати з молоком і ванільним цукром. Вилити суміш в каструлю, довести до кипіння, потім зняти з вогню і відставити убік настоюватися.
- У теплу молочну суміш (не більше 50-60 ºС) ввести замочений желатин (попередньо віджавши від зайвої рідини), процідити через сито, перемішати й знову відставити убік.
- У вершки додати цукор, збити міксером в повітряну пухку масу. З’єднати з молочною сумішшю, добре перемішати й розлити по будь-яких формах.
- Прибрати в холодильник до повного застигання на 4 години (краще на ніч).
- Панна-котту краще подавати зі свіжими ягодами. Наріжте полуницю кубиками, посипте зверху і подавайте.
Полуниця з фісташками
Романтичний вечір або солодкий літній перекус замість десерту – полуниця з фісташками стане універсальним десертом, який виручить вас в будь-який момент.
Інгредієнти:
- Полуниця 500 грамів
- Кокосове масло 1/4 склянки
- Мед 1/4 чайної ложки
- Какао-порошок без цукру 1/4 склянки
- Фісташки 1/2 склянки
Приготування:
- Змішати розтоплене кокосове масло з медом. Додати какао і збити до отримання однорідної маси.
- Фісташки злегка подрібнити в блендері.
- Полуницю вмочити в шоколадну суміш, а потім в горіхи. Викласти на тарілку і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Полуниця, фарширована маскарпоне
Полуниця, фарширована маскарпоне, – вишуканий десерт, приготування якого не займе у вас багато часу. Такий десерт прекрасно поєднується з охолодженим білим вином. Візьміть на замітку, якщо плануєте покликати друзів не літню вечірку.
Інгредієнти:
- Полуниця 675 грамів
- Маскарпоне 225 грамів
- Стиглий банан (середнього розміру) 1 штука
- Ванільний екстракт 1/2 чайної ложки
- Кленовий сироп 1 столова ложка
- Крекерна крихта або шоколадна стружка (за бажанням) за смаком
Приготування:
- Вимийте полуницю і маленькою кавовою ложечкою вийміть серцевину.
- В пюре перебийте банан вилкою або блендером.
- Збийте маскарпоне в міксері до легкого пухнастого стану.
- Додайте бананове пюре, ванільний екстракт і кленовий сироп. Збийте до однорідності.
- За допомогою кондитерського мішка начиніть ягоди полуниці сирною сумішшю.
- За бажанням прикрасьте крекерною крихтою або шоколадною стружкою.
- Перед подачею остудіть в холодильнику протягом години.
Магкейк з полуницею
Магкейк – десерт в чашці, який можна приготувати за кілька секунд в мікрохвильовці. Це відмінний варіант сніданку або десерт до чаю.
Інгредієнти:
- Солоне вершкове масло 2 столові ложки
- Ванільний екстракт 1 чайна ложка
- Молоко 2 столові ложки
- Велике яйце 1 штука
- Цукор 1/4 чашки
- Самопіднімальне борошно 1/4 чашки
- Полуниця (велика) 3 штуки + Для прикраси
- Густі вершки 1/2 чашки
- Цукрова пудра 3 столові ложки
Приготування:
- Поріжте полуницю кубиками.
- Покладіть в кружку вершкове масло і розтопіть в мікрохвильовій печі.
- Додайте ванільний екстракт, молоко, яйця і добре перемішайте.
- Додайте цукор і борошно і знову перемішайте до однорідної маси.
- Розділіть ягоди полуниці на дві кружки й залийте тістом (не заповняйте гуртки більше, ніж наполовину).
- Надішліть гуртки в мікрохвильовку і випікайте 1 хвилину 45 секунд на максимальній температурі (якщо магкейк не готовий, продовжуйте випікати з 15-секундними інтервалами).
- В окремій мисці збийте цукрову пудру і вершки за допомогою міксера до м’яких піків.
- Перед подачею полийте магкейки глазур’ю і прикрасьте полуницею.
Вершковий мус з полуницею
Вершковий мус з полуницею – “скорочений” варіант класичного чізкейку. По суті, це начинка, але без основи. Це смачний і легкий мус, який стане ідеальним літнім десертом.
Інгредієнти:
- Вершковий сир (наприклад, Філадельфія) 450 грамів
- Вершки 35% жирності 50 грамів
- Цукор 80 грамів
- Кукурудзяний крохмаль 25 грамів
- Куряче яйце 3 штуки
- Заморожена полуниця 50 грамів
Приготування:
- У мисці змішайте вершковий сир і вершки, додайте кукурудзяний крохмаль і все ретельно перемішати.
- Окремо збити яйця з цукром і з’єднати з приготовленою раніше сумішшю.
- Викласти вершково-яєчну масу в паперові формочки, поливши зверху соком від полуниці.
- Запікати в попередньо розігрітій до 120 градусів духовці близько 20 хвилин. Перед подачею охолодити мус не менше 2 годин в холодильнику, прикрасивши кожну порцію ягодою.
Йогурт з чаєм матча і полуницею
Порошковий зелений чай матча і соковита полуниця – абсолютне вітамінне комбо. Такий сніданок підніме настрій, зміцнить імунітет і подарує заряд бадьорості та енергії.
Інгредієнти:
- Грецький йогурт 1 баночка
- Чай матча 1 чайна ложка
- Кокосова стружка 1 чайна ложка
- Полуниця 2 штуки
- Кленовий сироп 1 чайна ложка
- Фісташки кілька штук
- Масло вершкове 10 грамів
- Борошно мигдальне 10 грамів
- Борошно пшеничне 15 грамів
Приготування:
- Змішати руками в невеликій мисці вершкове масло з мигдальним і пшеничним борошном. У вас повинна вийти пісочна текстура.
- Викласти отриману суміш на деко, застелене пергаментом, і випікати в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці 10 хвилин, регулярно відкриваючи духовку і перемішуючи “крихти” пісочного тіста.
- В цей час в мисці змішати йогурт з чаєм матча, кленовим сиропом і кокосовою стружкою. Викласти в відповідну місткість, прикрасити нарізаною полуницею, посипати приготованим крамбль і фісташками.
Молочний коктейль з полуницею і манго
Молочний коктейль – десерт родом з дитинства. Сьогодні можна готувати різноманітні коктейлі та сміливо поєднувати різні інгредієнти. Бар’єрів немає – все залежить від ваших смаків і уяви.
Інгредієнти:
- Полуниця 4 чашки
- Натуральний йогурт 1,5 чашки
- Мигдальне молоко 2/3 склянки
- М’якуш манго 2 чашки
- Бісквітне печиво 4 штуки
Приготування:
- Полуницю розріжте навпіл.
- М’якуш манго наріжте довільними скибочками.
- Бісквітне печиво розкришити.
- З’єднайте в блендері манго, 3/4 йогурту й 1/3 мигдального молока. Збийте до однорідного стану.
- Розлийте по келихах, заповнивши їх тільки на половину.
- З’єднайте в блендері полуницю, 3/4 йогурту й 1/3 мигдального молока, що залишилися. Збийте до однорідного стану. Розлийте по келихах поверх частини з манго.
- Перед подачею посипте печивом.
Смачного!