Випічка і ДесертиСолодка випічка

Штрудель з тіста філо з виноградом, смородиною і вишнею

Ніжний ароматний штрудель з виноградом, вишнею і чорною смородиною можна приготувати за 5 хвилин. Ще 20 хвилин знадобиться для випікання, і вже через півгодини десертна випічка підкорить вас і ваших близьких своїм приголомшливим легким літнім смаком, приємним ароматом і красивим зовнішнім виглядом.

Інгрдієнти:

  • Тісто філо 250 грамів (8 листів)
  • Масло вершкове 150 грамів
  • Виноград без кісточок (кишмиш) 300 грамів
  • Вишня (у мене заморожена) 70 грамів
  • Смородина чорна (у мене заморожена) 70 грамів
  • Цукор 70 грамів
  • Цукрова пудра, джем або шоколад (за бажанням) для подачі

Приготування:

  1. Тісто філо дістаньте з морозильної камери, але не з упаковки – воно швидко сохне і втрачає еластичність.
  2. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  3. Вершкове масло розтопіть.
  4. Виноград вимийте і зніміть з гілочки.
  5. Вишню і смородину необхідно розморозити.
  6. З’єднайте ягоди в мисці.
  7. Додайте цукор і 1/3 розтопленого вершкового масла.
  8. Перемішайте всі інгредієнти. Начинка для штруделя готова.
  9. На пергамент викладіть лист тіста філо.
  10. За допомогою силіконового пензлика змастіть всю поверхню тіста маслом.
  11. Зверху викладіть ще один лист тіста і теж змастіть маслом. Таким чином з’єднайте 4 тонких листа тіста філо.
  12. На одну із сторін тіста викладіть половину начинки.
  13. Ближні до начинки краї тіста загорніть наверх, на начинку.
  14. Акуратно згорніть штрудель і змастіть його з усіх боків розтопленим вершковим маслом.
  15. Перенесіть штрудель на деко, застелене пергаментом.
  16. З решти 4-х аркушів тіста і половини начинки аналогічно скрутіть ще один штрудель.
  17. Випікайте штрудель з тіста філо при 180 градусах 20-25 хвилин, до золотистого кольору тіста і хрусткої скоринки.
  18. У духовці начинка може трохи пустити сік. В цьому випадку не перекладайте випічку на блюдо відразу – сік, що виділився вбереться в тісто, і штрудель знову стане соковитим.
  19. Перед подачею верх готового штруделя можна посипати цукровою пудрою, полити джемом або розтопленим шоколадом.
  20. Штруделі з тіста філо з виноградом, смородиною і вишнею подавайте теплими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ватрушки з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close