Шоколадний торт з сирно-сметанним кремом

Рецепт домашнього бісквітного торта з сирним кремом для затишного сімейного чаювання.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Молоко згущене 400 грамів
- Яйця 2 штуки
- Какао-порошок 2 столові ложки
- Борошно 1 стакан (130 грамів)
- Сода 0,5 чайної ложки
- Сіль щіпка
Для крему:
- Сир 9% 250 грамів
- Сметана жирністю 20% 4 столові ложки (100 грамів)
- Ванілін щіпка
- Цукрова пудра 4-5 столових ложок
Для глазурі:
- Шоколад чорний (або молочний) 100 грамів
- Вершки жирністю 15% (або молоко) 50 мілілітрів
- Ядра волоських горіхів мелені 3-4 столові ложки
- Масло вершкове 2 чайні ложки (для змащування форми)
- Борошно — для обсипання форми 1 столова ложка
- Сироп будь-який (або джем) для просочення коржа 150 грамів
Приготування:
- До яєць, розбитих в миску, всипати дрібку солі.
- Збити яйця міксером у пишну піну близько 5 хвилин, додати згущене молоко, швидко збити.
- Додати просіяне борошно і соду, всипати какао-порошок. Міксером перемішати суміш до однорідності.
- Бісквітне тісто за своєю консистенцією вийде схожим на сметану середньої густини.
- Форму застелити пергаментом або змастити вершковим маслом і обсипати борошном. Вилити бісквітне тісто, розрівняти.
- Пекти корж в розігрітій до 170-180 градусів духовці 20 -25 хвилин. Дати коржу повністю охолонути.
- У сир додати сметану, ванільний цукор і всипати цукрову пудру.
- Збити крем зі сметани й сиру до однорідності занурювальним блендером.
- Розрізати корж на 2 частини й просочити будь-яким сиропом (або змастити рідким джемом). Я просочувала корж полуничним джемом.
- Нижній корж змастити сирно-сметанним кремом.
- На нього викласти другу частину коржа і зверху також змастити кремом. Торт помістити в холодильник на 20 хвилин.
- Розтопити шоколад з вершками на водяній бані.
- Добре перемішати.
- Дати глазурі охолонути до теплого стану і полити нею тортик.
- Горіхи подрібнити за допомогою качалки.
- Посипати торт горіхами.
- Охолодити в холодильнику хвилин 15-20 і можна подавати, розрізавши торт на частини.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Торт “Наполеон” з заварним кремом