Випічка і ДесертиКухні світуТортиФранцузька

Шоколадний торт з горіхами з бріоші

Мармурові розводи цього пирога створюються завдяки техніці попереднього формування. Сформовані булочки, якими тут служать шоколадні рулети з горіховою начинкою, викладають у форму. Булочками можна буквально викласти дуже красивий пиріг. Потім пиріг випікають до отримання єдиної форми. Для замісу кондитер бере саме тісто для бріоші, чий повітряний і смак, що тане в роті не поступиться торту.

Час 3 години 30 хвилин
Складність: легко

Інгредієнти:

Тісто для бріоші

  • Напівзнежиреного молока 3% або шоколадного молока, температури близько 40° С 1/2 стакана
  • Сухих активних дріжджів 1 столова ложка
  • Цукру 1/2 стакана + 1 столова ложка
  • 4 яйця кімнатної температури
  • Борошна вищого сорту 3 стакани
  • Какао-порошку 1/3 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Вершкового масла кімнатної температури 1/2 стакана
  • Темного шоколаду 80 – 90 грамів, розтопленого

Горіхова начинка:

  • Очищеного і підсмаженого фундука 1 стакан
  • Коричневого цукру 1/2 стакана
  • 1 яйце
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Шматочків молочного шоколаду (за бажанням) 1/4 стакана

Приготування:

  1. Шоколадне тісто для бріоші: перемішайте молоко, дріжджі, 1 столову ложку цукру і залиште на 5 хвилин. Додайте яйця. Продовжуючи перемішувати, засипте борошно, цукор, що залишився, какао-порошок і сіль. Збивайте вручну або міксером до однорідної консистенції.
  2. Додайте вершкове масло і розтоплений шоколад і насадкою для тіста (або енергійно звичайним віночком) замісіть дуже м’яке однорідне тісто протягом 5 хвилин. Перекладіть тісто в миску, злегка змащену олією, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Потім приберіть в холодильник на 8 – 24 години.
  3. Горіхова начинка: в кухонному комбайні дрібно перемеліть горіхи й коричневий цукор. Вбийте яйця і додайте ваніль, продовжуйте перемішувати. Засипте шматочки молочного шоколаду і злегка подрібніть ще.
  4. На наступний ранок займіться приготуванням: присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і розкачайте в великий прямокутник товщиною близько 1 см. Розподіліть горіхову начинку по всій поверхні тіста і скрутіть в рулет по довгій стороні.
  5. Рулет розріжте на колечка товщиною 2-2,5 см. Половину скибочок плазом викладіть у форму для випікання кексу, злегка накладаючи бріоші один на одного. Решту бріоші викладіть другим шаром, так само злегка перекриваючи один одного. Накрийте форму рушником і залиште для вистоювання на 1 годину 30 хвилин, щоб пиріг з бріоші піднявся.
  6. Духовку нагрійте до 175° C. Випікайте пиріг-бріош ​​близько 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою або сірником. Охолодіть пиріг протягом 20 хвилин у формі, потім на решітці. Подавайте до чаю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт “Наполеон”

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close