Шоколадний торт з горіхами з бріоші

Мармурові розводи цього пирога створюються завдяки техніці попереднього формування. Сформовані булочки, якими тут служать шоколадні рулети з горіховою начинкою, викладають у форму. Булочками можна буквально викласти дуже красивий пиріг. Потім пиріг випікають до отримання єдиної форми. Для замісу кондитер бере саме тісто для бріоші, чий повітряний і смак, що тане в роті не поступиться торту.
Час 3 години 30 хвилин
Складність: легко
Інгредієнти:
Тісто для бріоші
- Напівзнежиреного молока 3% або шоколадного молока, температури близько 40° С 1/2 стакана
- Сухих активних дріжджів 1 столова ложка
- Цукру 1/2 стакана + 1 столова ложка
- 4 яйця кімнатної температури
- Борошна вищого сорту 3 стакани
- Какао-порошку 1/3 стакана
- Солі 1/2 чайної ложки
- Вершкового масла кімнатної температури 1/2 стакана
- Темного шоколаду 80 – 90 грамів, розтопленого
Горіхова начинка:
- Очищеного і підсмаженого фундука 1 стакан
- Коричневого цукру 1/2 стакана
- 1 яйце
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
- Шматочків молочного шоколаду (за бажанням) 1/4 стакана
Приготування:
- Шоколадне тісто для бріоші: перемішайте молоко, дріжджі, 1 столову ложку цукру і залиште на 5 хвилин. Додайте яйця. Продовжуючи перемішувати, засипте борошно, цукор, що залишився, какао-порошок і сіль. Збивайте вручну або міксером до однорідної консистенції.
- Додайте вершкове масло і розтоплений шоколад і насадкою для тіста (або енергійно звичайним віночком) замісіть дуже м’яке однорідне тісто протягом 5 хвилин. Перекладіть тісто в миску, злегка змащену олією, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Потім приберіть в холодильник на 8 – 24 години.
- Горіхова начинка: в кухонному комбайні дрібно перемеліть горіхи й коричневий цукор. Вбийте яйця і додайте ваніль, продовжуйте перемішувати. Засипте шматочки молочного шоколаду і злегка подрібніть ще.
- На наступний ранок займіться приготуванням: присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і розкачайте в великий прямокутник товщиною близько 1 см. Розподіліть горіхову начинку по всій поверхні тіста і скрутіть в рулет по довгій стороні.
- Рулет розріжте на колечка товщиною 2-2,5 см. Половину скибочок плазом викладіть у форму для випікання кексу, злегка накладаючи бріоші один на одного. Решту бріоші викладіть другим шаром, так само злегка перекриваючи один одного. Накрийте форму рушником і залиште для вистоювання на 1 годину 30 хвилин, щоб пиріг з бріоші піднявся.
- Духовку нагрійте до 175° C. Випікайте пиріг-бріош близько 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою або сірником. Охолодіть пиріг протягом 20 хвилин у формі, потім на решітці. Подавайте до чаю.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Торт “Наполеон”