АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуТорти

Шоколадний торт «Блекаут» з ганашем

Бруклінський шоколадний торт Блекаут – це мрія любителів шоколаду! Шоколадний бісквіт з начинкою з шоколадного пудингу і шоколадною глазур’ю. Такий ось темний торт був придуманий в Брукліні за часів Другої Світової Війни в пам’ять про світломаскування, або блекауту, завдяки якій вдалося врятувати Нью-Йоркську військово-морську верф від ударів противника, відключаючи світло і понурюючи місто в темряву. Власник пекарні, яка перебувала в тому ж районі, і вирішив назвати свій торт на честь тих подій. Спечіть і ви цей дивовижний торт якось по-особливому для урочистої нагоди. Щоб торт вийшов ще більш вологим, бісквіт краще спекти напередодні його збірки, остудити і, загорнувши щільно в харчову плівку, прибрати в холодильник.

Час 3 години
Складність: легко
Порцій: 8 – 10

Інгредієнти:

Торт:

  • Базовий шоколадний бісквіт, рецепт нижче

Начинка:

  • Цільного молока 1 стакан
  • Цукру 1/3 стакана
  • Кукурудзяного крохмалю 2 столові ложки
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • 1 велике яйце
  • Темного шоколаду 60 грамів, дрібно нарубаного

Глазур з ганаша:

  • Темного шоколаду 350 грамів, дрібно нарубаного
  • Щіпка солі
  • Жирних вершків 1,5 стакана плюс 2 столові ложки для крему

Базовий шоколадний бісквіт:

  • Какао порошку 1 стакан
  • Борошна вищого сорту 2,5 стакана
  • Цукру 2 стакани
  • Розпушувача тіста 1,5 чайної ложки
  • Соди для випічки 1 чайна ложка
  • Солі 1 чайна ложка
  • 3 великих яйця кімнатної температури
  • Рослинної олії 3/4 стакана
  • Сметани 0,5 стакана
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Приготуйте начинку: в каструлі середнього розміру на помірному вогні доведіть молоко до кипіння. В жаростійкій мисці віночком до однорідної консистенції змішайте цукор, кукурудзяний крохмаль, ваніль і яйце. Поступово влийте половину гарячого молока, потім перелийте все назад в каструлю.
  2. Зменште вогонь і варіть, постійно помішуючи, 2 – 3 хвилини, поки суміш не закипить і не загусне. Потім перелийте її в миску (якщо багато грудок, то процідіть через дрібне сито) і вмішайте шоколад, щоб він розтанув. Покладіть на поверхню начинки харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину.
  3. Тим часом приготуйте глазур ганаша: у велику жаростійку миску покладіть шоколад і сіль. У каструлі на помірному вогні доведіть до кипіння 1,5 стакана жирних вершків. Перелийте їх в шоколад і залиште на 5 хвилин, потім перемішайте до однорідної консистенції. Перелийте 3/4 стакана ганаша в мірну кружку і відставте. Крем, що залишився в мисці поставте в холодильник приблизно на 1 годину, щоб він загус, але не застиг.
  4. Збірка торта: на блюдо покладіть 1 бісквітний корж. Зверху покрийте начинкою, відступаючи 1,5 см від краю. Накрийте другим коржем і злегка притисніть.
  5. В охолоджений в холодильнику ганаш додайте 2 столові ложки жирних вершків і збийте його міксером на середній швидкості до отримання повітряної маси, приблизно 1 хвилину (довго крем не збивайте). Покрийте весь торт збитим ганашем.
  6. Зверху полийте ганашем, який стояв при кімнатній температурі, так, щоб він стікав по боках торта. Дайте торту застигнути протягом 30 хвилин, потім нарізайте.
  7. Базовий шоколадний бісквіт. Розігрійте духовку до 175 ° С. Дві круглі форми для запікання діаметром 22 см збризніть кулінарним спреєм і застеліть їх дно папером для випічки.
  8. У мисці середнього розміру віночком змішайте до однорідної консистенції какао порошок і 1,5 стакана окропу. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль. Додайте яйця, рослинну олію, сметану і ваніль і збийте міксером на середній швидкості протягом 1 хвилини до однорідної консистенції. Зменште швидкість міксера, рівним струменем влийте какао і почніть замішувати тісто силіконовою лопаткою (тісто буде рідким).
  9. Розлийте тісто по підготовлених форах і постукайте ними по столу, щоб воно вляглося. Запікайте 30 – 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Вона повинна вийти з коржа сухою. Перекладіть форми з коржами на решітку й остудіть протягом 10 хвилин. Потім пройдіться ножем між коржем і стінкою форми, і викладіть кожен корж на решітку, щоб вони повністю охололи. Приберіть папір. За бажанням вирівняйте коржі, зрізавши з них довгим зазубреним ножем верхівки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт «Червоний оксамит» в домашніх умовах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close