Випічка і ДесертиТорти

Шоколадний торт без яєць

Смачний пористий і вологий шоколадний торт!
Іноді так хочеться чогось солодкого і дуже смачного до чаю, щось типу тортика, але не хочеться довго возитися з його приготуванням?! Тоді цей торт для цього випадку. Він готується досить-таки просто й інгредієнти завжди знайдуться вдома, а тривалого часу на просочення не потрібно, можна відразу після випічки й змазування подавати до столу і чаювання. Відсутність яєць не позначається на смаку торта, але потрібно врахувати, що великого підйому тіста не буде, тому для приготування високого тіста потрібно спекти кілька коржів.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 195 грамів
  • Рослинна олія 100 мілілітрів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Цукор 300 грамів
  • Ванілін 2 грами
  • Сода харчова 1 чайна ложка
  • Оцет 1 чайна ложка
  • Какао-порошок 3 столові ложки
  • Сіль 2 грами
  • Сметана 150 грамів
  • Цукрова пудра 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Роботу починаємо з сухими. У глибоку миску всипаємо просіяне борошно. Додаємо 200 г цукру (інше нам потрібно для крему), сіль, ванілін, соду і какао. Ретельно перемішуємо вміст, щоб інгредієнти змішалися. Робимо в сухій масі два поглиблення. В одну виїмку вливаємо олію. Обов’язково потрібно брати масло без запаху, щоб не зіпсувати смак тортика.
  2. У другу лунку вливаємо оцет. Потім все заливаємо водою, кип’яченою і кімнатної температури, ретельно вимішуємо масу, щоб не залишилося грудочок. Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана.
  3. Форму для випічки змащуємо олією або застилаємо пергаментним папером, виливаємо в неї тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо корж близько 30 хвилин, але орієнтуйтеся на свою духову шафу, готовність тіста перевіряємо дерев’яною шпажкою, тісту на ній залишатися не повинно, вона повинна виходити з тіста сухою. Виймаємо готовий корж з духовки, даємо йому охолонути прямо в формі, щоб тісто не осіло, можна її перевернути догори дном на час охолодження.
  4. Тим часом готуємо крем. Сметану збиваємо з цукром, до повного розчинення кристалів цукру. Якщо час дозволяє, крем можна прибрати на півгодини в холодильник, щоб він трохи загус. Остиглий корж розрізаємо на дві частини, нижню змащуємо кремом. Накриваємо другим коржем. Зверху присипаємо цукровою пудрою. За бажанням можна також змастити сметанним кремом або рідким шоколадом. Але тісто у цього торта виходить вологим, тому можна обійтися без додаткового просочення та обважнення приємного шоколадного смаку торта.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт з вишнею і гірким шоколадом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close