Випічка і ДесертиСолодка випічка

Шоколадний пиріг з персиками

Цей шоколадний пиріг з персиковою начинкою – мрія будь-якого ласуна! Пиріг виходить без перебільшення шикарним – структура його, немов пористий шоколад, з безліччю дірочок і кожен шматочок просто тане в роті. Половинки стиглих персиків всередині пирога роблять його розріз красивим і прекрасно відтіняють насичений шоколадний смак і аромат випічки. Так що там говорити – цей шоколадно-персиковий пиріг може з легкістю замінити торт на святковому столі, а його приготування не забере у вас багато часу.

Інгредієнти:

  • Персики 300 грамів (3 штуки)
  • Борошно 120 грамів (1 неповна склянка місткістю 200 мілілітрів)
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 120 грамів
  • Масло вершкове 80 грамів
  • Какао-порошок 15 грамів
  • Розпушувач 10 грамів
  • Ванілін 2 щіпки

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Какао-порошок вибирайте якісний, оскільки від цього безпосередньо залежить смак і аромат готового пирога.
  2. Вершкове масло викладіть в тарілку і розтопіть його в мікрохвильовій печі. Залиште масло остигати до кімнатної температури.
  3. Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
  4. У миску розбийте яйця, всипте цукор і ванілін.
  5. Міксером на високій швидкості збийте яйця з цукром і ваніліном протягом 2-3 хвилин, до отримання пишної світлої маси.
  6. У цю яєчно-цукрову суміш просійте через сито борошно, розпушувач і какао.
  7. Міксером на невеликій швидкості вимішайте однорідне тісто.
  8. У шоколадне тісто перелийте остигле вершкове масло.
  9. Знову вимішайте тісто до однорідного стану.
  10. Персики очистьте від шкірки опустивши на 1 хвилину в окріп і промивши під струменем холодної води. Розріжте персики на половинки, видаліть кісточки.
  11. Роз’ємну форму невеликого діаметра (у мене 17 см) вистелити пергаментом. Заповніть форму шоколадним тістом.
  12. На тісто акуратно викладіть половинки персиків зрізом вниз.
  13. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин (враховуйте особливості своєї духовки, а при необхідності через 20 хвилин випікання накрийте пиріг пергаментом або фольгою, щоб верх не підгорів).
  14. Спечений пиріг вийміть з форми й дайте йому повністю охолонути.
  15. Шоколадний пиріг з персиками готовий.
  16. Розріжте шоколадно-персиковий пиріг на порційні шматочки й подайте до столу під час десерту. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний пиріг з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close