Шоколадний ганаш

Ганаш (від фр. Ganache) – крем з шоколаду і вершків, який використовують для прикраси десертів або як начинку для тістечок і цукерок. Ганаш був придуманий в XIX столітті в одній з кондитерських Франції. Згідно з легендою, це сталося випадково, коли один юний паризький кондитер пролив в чан з шоколадом гаряче молоко.
Інгредієнти:
- Нарізаного темного шоколаду 250 грамів
- Кип’ячених жирних вершків 250 грамів
Приготування:
- Повністю розтопіть шоколад на водяній бані. Влийте в середню миску вершки й додайте шоколад. Збивайте суміш дуже повільно, щоб вийшла блискуча еластична маса. У ганаш можна занурювати випічку або використовувати його як начинку.
Вихід: 2 стакани
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонна глазур