Шоколадний Брауні

Рецепт Фадж Брауні включає шоколадну помадку, тістечко більше схоже на вологий пудинг. Цей шоколадний бісквіт може містити солоні горіхи, але тістечка все одно залишаться м’якими в серединці й підкорять своїм насиченим смаком і щільною скоринкою. Хоча був він придуманий в США понад століття тому, і спочатку Брауні замислювався як десерт, який не поступалася б за своїми якостями торту, але який можна покласти в ланч бокс і їсти руками. Брауні зробив переворот про те, що десерт може бути буденною їжею, завдяки чому він і до цього дня не втрачає своєї популярності. Фадж Брауні найсмачніше їсти теплим з кулькою морозива.
Час: 45 хвилин
Складність: легко
Кількість: 12 тістечок
Інгредієнти:
Брауні:
- Гіркого шоколаду 150 грамів, нарубаного
- Вершкового масла 1 і 1/4 стакана, нарізаного на шматочки
- Цукру-піску 1 стакан
- Коричневого цукру 3/4 стакана
- 3 великих яйця кімнатної температури
- Ванільного екстракту 2 чайні ложки
- Борошна вищого сорту 1 стакан
- Какао порошку 1/4 стакана, просіяного
Солоний смажений пекан:
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Половинок пекана 1 стакан
- Морської солі 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть маслом форму для 12 квадратних Брауні або квадратну форму розміром 20х20 см.
- Підсмажте пекан. Розтопити вершкове масло в сотейнику на помірному вогні, додайте горіхи й сіль. Смажте, помішуючи, приблизно 8 хвилин, поки не піде приємний аромат. Зніміть сотейник з плити й остудіть горіхи, поки готуєте Брауні.
- У невеликій каструлі на помірному вогні розтопіть шоколад і вершкове масло. Зніміть каструлю з плити й віночком вмішати весь цукор, потім по одному вмішайте яйця і ваніль. Насипте борошно і какао і все перемішайте.
- Відрахуйте 12 половинок пекана. Решту крупно нарубати та вмішати в тісто. Розлийте тісто по маленьких формах або в одну велику форму і розкладіть зверху по половинці горіха на кожен квадрат Брауні.
- Випікайте 20 хвилин, поки поверхня Брауні не стане матовою. Якщо використовуєте велику форму, збільште час випікання на 5 хвилин. Готові Брауні спочатку протягом години остудіть у формі, потім дістаньте (і наріжте, якщо пекли у великій формі). Брауні можна зберігати в герметичному контейнері протягом 5 днів. Через день вони стають ще смачніше.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Банановий фостер з карамеллю