АмериканськаВипічка і ДесертиДесертиКухні світуЦукерки

Шоколадний батончик Rocky Road

Rocky Road це популярний десерт, який традиційно готують з шоколаду і зефіру, вперше він з’явився в Австралії як спосіб продати шоколад, що втратив свій товарний вигляд під час тривалого транспортування, за допомогою різних добавок. У цьому рецепті в якості наповнювачів використовуються зефірний крем і солоний мигдаль.

Інгредієнти:

  • Дрібно рубаного темного шоколаду з вмістом какао 54% ​​450 грамів
  • Смаженого солоного мигдалю 110 грамів, рубленого
  • Зефірного крему 60 грамів

Приготування:

  1. Помістіть шоколад в кухонний комбайн, оснащений подрібнювачем. Обробіть шоколад в імпульсному режимі, натискаючи відповідну кнопку 25-30 разів або до консистенції великих хлібних крихт.
  2. Запустіть кухонний комбайн і подрібнюйте протягом 1 хв до консистенції шоколадної маси. Зупиніть кухонний комбайн і чистою лопаткою розпушуйтете масу, зіскрібаючи її з дна і стінок чаші кухонного комбайна. Залиште шоколад в чаші на 1 хв, не запускаючи кухонний комбайн. Після закінчення 1 хв зішкребіть шоколад зі стінок і дна чаші комбайна.
  3. Виконайте всі кроки з попереднього пункту 3-4 рази або поки шоколад не стане однорідним, рідким і не досягне температури 31-32 C. Не дозволяйте температурі шоколаду перевищити 34 С. Якщо температура близька, але не досягла 32 С, швидко нагрійте його за допомогою фена для волосся потоком теплого повітря протягом 10 секунд до досягнення необхідної температури.
  4. Зніміть чашу кухонного комбайна з підстави й вийміть леза з чаші. Продовжуйте зішкрібати шоколад зі стінок і помішувати протягом 1 хвилини, перевірте якість темперування шоколаду, розподіливши невелику кількість шоколаду рівним шаром на металевій поверхні, встановленої над пакетом з льодом.
    Він повинен затвердіти протягом 3 хвилин і мати глянсову поверхню без розводів. Якщо при перевірці на якість темперування шоколад має розводи, продовжуйте зішкрябати зі стінок і перемішувати шоколад ще хвилину і протестуйте знову.
  5. Температура шоколаду повинна знаходитися в діапазоні 27-32 C. Коли шоколад почне остигати, він буде укріплятись на стінках чаші кухонного комбайна, за потреби знову зішкрібайте його зі стінок і швидко нагрійте за допомогою фена теплим потоком повітря протягом 10 секунд, поки він знову не досягне 32 С.
  6. Вмішайте дві третини мигдалю і зефірного крему в шоколад до з’єднання компонентів і вилийте на деко, поставлений догори дном на охолоджувальні пакети й застелений пергаментним папером або силіконовим килимком. Викладіть зверху третину мигдалю і зефірного крему. Охолодіть до затвердіння протягом приблизно 30 хвилин.
  7. Розламайте на великі шматки перед подачею. Зберігайте в герметичному контейнері в прохолодному, темному місці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт полуничного тірамісу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close