Шоколадно-вишневий шипучий десерт з малиною

Автор рецепта – Джада Де Лаурентіс – шеф-кухар, журналіст, ведуча
Цей на перший погляд нехитрий шоколадний десерт, прикрашений свіжою малиною і золотими зірочками, таїть в собі маленький сюрприз у вигляді вишневих цукерок шипучок, які так приємно вибухають на язику. Незвичайний спосіб здивувати гостей.
Інгредієнти:
- Жирних вершків 3/4 стакана
- Темного шоколаду 230 грамів, дрібно рубаного
- Вишневих цукерок шипучок Pop Rocks 3 упакування (по 100 грамів)
- Малини 12 ягід
- Кондитерська посипка у вигляді золотих зірочок, необов’язково
- Спеціальне обладнання: силіконова форма для випічки мафінів з 12 осередками
Приготування:
- Обережно розігрійте жирні вершки в маленькому сотейнику на середньому вогні до появи дрібних бульбашок по краях.
- Покладіть рубаний шоколад в миску середнього розміру і вилийте гарячі вершки в шоколад. Залиште на 2 хвилини, потім перемішайте віночком, рухаючись від центру миски до зовнішнього краю, до гладкої консистенції й з’єднання інгредієнтів.
- Покладіть 1/2 чайної ложки шипучих цукерок в кожну з 12 осередків форми для мафінів. Розподіліть ганаш рівномірно між осередками форми й помістіть зверху, втискаючи в ганаш, ягоду малини.
- Поставте в холодильник до затвердіння мінімум на 2 години. Перед подачею вийміть десерт з форми й посипте декоративними золотими зірочками.
Смачного!
Здивуйте своїх рідних оригінальними панкейками серцями