Шоколадно-горіховий торт

Рецепт приготування шоколадно-горіхового тортика дуже простий і не зажадає від вас спеціальних навичок або умінь. Для нього використовую готовий шоколадний бісквіт, горіхи, шоколадну пасту і згущене молоко.
Горіхи можна використовувати будь-які, я вважаю за краще фундук або мигдаль. Бісквіт можна спекти самостійно, тільки обов’язково шоколадний. Тортик потрібно настоювати кілька годин, щоб крем просяк всі шари бісквіта. Приступимо!
Інгредієнти:
- Шоколадний бісквіт 1 штука
- Фундук 2 склянки
- Вершковий сир 230 грамів
- Вершкове масло 230 грамів
- Шоколадно-горіхова паста «Нутелла» 0,5 стакана
- Згущене молоко 400 мілілітрів
- Вершки 0,5 стакана
- Шоколадна стружка 0,5 стакана
Приготування:
- Готовий бісквіт гострим ножем розріжте на 4 коржі. Горіхи розподіліть на деку і відправте в духовку, запікайте при 180 градусах близько 10 хвилин.
- У миску викладіть варене згущене молоко, м’яке вершкове масло, пасту «Нутелла», вершковий сир. Скористайтеся блендером і збийте вміст до отримання однорідної маси.
- Тарілку накрийте фольгою, викладіть на неї один корж і змастіть невеликою кількістю крему. Тим часом дістаньте з духовки горіхи, посипте ними один корж, потім знову покладіть другий корж, змастіть кремом і посипте горіхами. Виконайте ті ж дії з рештою коржами. Залишками крему промажте верхівку і боки торта.
- Нагрійте вершки в сотейнику, потім викладіть в стакан шоколадну стружку, залийте гарячими вершками. Перемішуйте все до розчинення шоколаду. Викладіть масу в кондитерський мішок і прикрасьте торт.
- Викладіть зверху горіхи, що залишилися і відправте торт на кілька годин в холодильник.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний торт з горіхами з бріоші