ІталійськаВипічка і ДесертиКухні світуМорозиво і сорбети

Шоколадно-горіхове джелато

Джелато – це різновид морозива родом з Італії. Його готують з молока, вершків, цукру і різних добавок: фруктів, горіхів, шоколаду. Джелато має жирність нижче, ніж звичайне морозиво, а також містить менше повітря, внаслідок чого набуває свою насиченість, щільну консистенцію і повільніше тане. Поєднання шоколаду і фундука є одним з класичних смаків цього холодного десерту.

Інгредієнти:

  • Цільного молока 2 стакани
  • Жирних вершків 1 стакан
  • Цукру 1/2 стакана плюс ще 1/4 стакана
  • 4 яєчних жовтки
  • Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
  • Шоколадно-горіхової пасти 1/2 стакана
  • Подрібненого смаженого фундука 1/2 стакана, для прикраси

Приготування:

  1. У сотейнику змішайте молоко, вершки й 1/2 стакана цукру. Варіть на середньому вогні до розчинення цукру, близько 5 хвилин. В цей час в мисці середнього розміру збийте міксером яєчні жовтки з цукром, що залишився протягом приблизно 4 хвилин. Жовтки повинні загуснути й стати блідо-жовтими. Влийте 1/2 стакана теплого молока і вершкову суміш в яєчну суміш і перемішайте.
  2. Перекладіть все назад в сотейник. Варіть на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, приблизно 7-10 хвилин. Маса повинна стати густою настільки, щоб не стікати з тильного боку дерев’яної ложки.
  3. Помістіть сито над мискою середнього розміру і процідіть через нього теплу суміш. Вмішайте ванільний екстракт і горіхову пасту до однорідності. Повністю охолодіть суміш перед тим, як помістити в мороженицю, заморозьте її, слідуючи інструкціям виробника.
  4. Перед подачею перекладіть джелато в сервірувальний посуд, формуючи кульки за допомогою спеціальної ложки, і посипте фундуком.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close