Шоколадні цукерки – тягучки «Тоффі»

Тоффі – це різновид цукерок-тягучок, які готують шляхом багаторазового розтягування і стиснення липкої маси з вареного цукру, масла, сиропу і різних ароматизаторів і барвників. Цукерки мають тягучу, але легку і повітряну консистенцію за рахунок бульбашок повітря.
Інгредієнти:
- Цукру 2 стакани
- Какао-порошку 2/3 стакана
- Солі 1/2 чайної ложки
- Світлого кукурудзяного сиропу 1 стакан
- Води 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
- Білого оцту 5% 1 чайна ложка
- Вершкового масла 1,5 столової ложки (25 грамів) плюс додатково для змащування форми й рук
Приготування:
- У сотейнику з товстим дном з’єднайте цукор, какао-порошок і сіль. Ретельно перемішайте до повного з’єднання компонентів. Додайте в сотейник кукурудзяний сироп, воду й оцет і поставте на середній вогонь.
- Перемішайте до розчинення цукру і какао, додайте вогонь і на сильному вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого, закріпіть термометр для карамелі на стінці сотейника і варіть, поки суміш не досягне 126 ° C.
- Зніміть каструлю з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте. Змастіть краї дека вершковим маслом, застеліть силіконовим килимком для випічки й вилийте на нього суміш.
- Дайте охолонути до температури, при якій можна буде взяти отриману масу в руки. Коли ви зможете брати масу руками, надягніть вінілові рукавички, змастіть їх вершковим маслом і складіть тягучку втричі за допомогою силіконового килимка. Візьміть масу і почніть багаторазово розтягувати її й потім складати знову, скручуючи в процесі.
- Тягучка готова, коли вона набуде більш світлий відтінок, глянсовий блиск і розтягувати її стане надто важко. Скачайте тягучку в поліно, наріжте на чверті, скачайте кожну чверть в поліно товщиною 2,5 см і наріжте на шматки 2,5 см. Переконайтеся, що шматки відокремлені один від одного, інакше вони злипнуться.
- Оберніть кожну цукерку Тоффі в вощений папір. Зберігайте цукерки-тягучки в герметичному контейнері 3-5 днів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт печива кавові зерна