Шоколадні трюфелі в домашніх умовах

Знамениті цукерки трюфелі, названі так за свою схожість з однойменними делікатесними грибами, легко можна приготувати своїми руками. Традиційно трюфелі мають округлу або конічну форми. Шоколадний ганаш всередині, обсипання з какао, дрібно рубаних горіхів або кокосової стружки зовні – чудовий класичний рецепт.
Інгредієнти:
- Гіркого шоколаду 300 грамів, дрібно рубаного
- Вершкового масла 3 столові ложки (40 грамів)
- Жирних вершків 1/2 стакана
- Кукурудзяного сиропу 1 столова ложка
- Бренді 1/4 стакана
- Какао-порошку 1/2 стакана
- Дрібно рубаних горіхів і або підсмаженої кокосової стружки для обвалювання трюфелів Темного або
- гіркого шоколаду 230 грамів, дрібно нарубаного
Приготування:
- Помістіть 300 грамів шоколаду та вершкове масло в скляну миску середнього розміру. Розігрійте в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Вийміть і перемішайте, повторіть цей процес ще раз.
У маленькому сотейнику доведіть до кипіння на середньому вогні жирні вершки й кукурудзяний сироп. - Зніміть з вогню і вилийте в розтоплену шоколадну суміш, дайте постояти протягом 2 хвилин.
Використовуючи гумову лопатку, акуратно перемішуйте по колу, рухаючись від центру миски до країв, поки шоколад повністю не розтане, суміш повинна стати однорідною і кремоподібною. Акуратно вмішати бренді. - Вилийте суміш у скляну форму для випічки розміром 20х20 см і помістіть в холодильник на 1 годину. За допомогою ложки для карвінгу сформуйте з шоколаду кульки й викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, поверніть в холодильник на 30 хв. Розкладіть какао-порошок, горіхи, і або смажену кокосову стружку в окремі блюдечка і відставте.
- В цей час покладіть 230 грамів шоколаду в миску середнього розміру, візьміть іншу миску, покладіть в неї електричну грілку і поставте на неї миску з шоколадом, встановіть на грілці середню температуру.
- Залежно від використовуваної грілки, можливо, знадобиться відрегулювати температуру нагрівання зробити її вище або нижче. Помішуючи час від часу, вимірюйте температуру шоколаду і продовжуйте нагрівати до 32-33 C; не дозволяйте температурі підніматися вище 34 С. Якщо це станеться, покриття трюфелів буде відставати при надкушуванні шоколаду. Як тільки температура досягне оптимальної позначки, відрегулюйте нагрів, щоб підтримувати температуру на цьому рівні.
- Дістаньте трюфелі з холодильника і сформуйте кульки, скручуючи їх між долонями. При бажанні використовуйте непудровані вінілові або латексні рукавички. Занурте ложку для морозива в шоколад і переверніть її, щоб видалити надлишки шоколаду.
- Кладіть трюфелі по одному в ложку й обвалюйте, покриваючи всю поверхню. Потім покладіть трюфель на блюдо з какао-порошком, або з горіхами, або з кокосовою стружкою. Обваляйте трюфель так, щоб він був покритий обсипанням, залиште трюфель на обсипанні в блюді на 10-15 секунд.
- Тим часом продовжуйте поміщати трюфелі, вкриті шоколадом, в какао або в іншу обсипку. Після закінчення 10-15 секунд перекладіть трюфель на деко, застелене пергаментним папером. Продовжуйте, поки не обваляєте все трюфелі.
- Залиште в прохолодному сухому місці мінімум на 1 годину, або зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику. Подавати трюфелі найкраще кімнатної температури.
Смачного!
Подивіться як смачно приготувати трюфелі з вівсяного печива з родзинками