Випічка і ДесертиЦукерки

Шоколадні трюфелі в домашніх умовах

Знамениті цукерки трюфелі, названі так за свою схожість з однойменними делікатесними грибами, легко можна приготувати своїми руками. Традиційно трюфелі мають округлу або конічну форми. Шоколадний ганаш всередині, обсипання з какао, дрібно рубаних горіхів або кокосової стружки зовні – чудовий класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Гіркого шоколаду 300 грамів, дрібно рубаного
  • Вершкового масла 3 столові ложки (40 грамів)
  • Жирних вершків 1/2 стакана
  • Кукурудзяного сиропу 1 столова ложка
  • Бренді 1/4 стакана
  • Какао-порошку 1/2 стакана
  • Дрібно рубаних горіхів і або підсмаженої кокосової стружки для обвалювання трюфелів Темного або
  • гіркого шоколаду 230 грамів, дрібно нарубаного

Приготування:

  1. Помістіть 300 грамів шоколаду та вершкове масло в скляну миску середнього розміру. Розігрійте в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Вийміть і перемішайте, повторіть цей процес ще раз.
    У маленькому сотейнику доведіть до кипіння на середньому вогні жирні вершки й кукурудзяний сироп.
  2. Зніміть з вогню і вилийте в розтоплену шоколадну суміш, дайте постояти протягом 2 хвилин.
    Використовуючи гумову лопатку, акуратно перемішуйте по колу, рухаючись від центру миски до країв, поки шоколад повністю не розтане, суміш повинна стати однорідною і кремоподібною. Акуратно вмішати бренді.
  3. Вилийте суміш у скляну форму для випічки розміром 20х20 см і помістіть в холодильник на 1 годину. За допомогою ложки для карвінгу сформуйте з шоколаду кульки й викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, поверніть в холодильник на 30 хв. Розкладіть какао-порошок, горіхи, і або смажену кокосову стружку в окремі блюдечка і відставте.
  4. В цей час покладіть 230 грамів шоколаду в миску середнього розміру, візьміть іншу миску, покладіть в неї електричну грілку і поставте на неї миску з шоколадом, встановіть на грілці середню температуру.
  5. Залежно від використовуваної грілки, можливо, знадобиться відрегулювати температуру нагрівання зробити її вище або нижче. Помішуючи час від часу, вимірюйте температуру шоколаду і продовжуйте нагрівати до 32-33 C; не дозволяйте температурі підніматися вище 34 С. Якщо це станеться, покриття трюфелів буде відставати при надкушуванні шоколаду. Як тільки температура досягне оптимальної позначки, відрегулюйте нагрів, щоб підтримувати температуру на цьому рівні.
  6. Дістаньте трюфелі з холодильника і сформуйте кульки, скручуючи їх між долонями. При бажанні використовуйте непудровані вінілові або латексні рукавички. Занурте ложку для морозива в шоколад і переверніть її, щоб видалити надлишки шоколаду.
  7. Кладіть трюфелі по одному в ложку й обвалюйте, покриваючи всю поверхню. Потім покладіть трюфель на блюдо з какао-порошком, або з горіхами, або з кокосовою стружкою. Обваляйте трюфель так, щоб він був покритий обсипанням, залиште трюфель на обсипанні в блюді на 10-15 секунд.
  8. Тим часом продовжуйте поміщати трюфелі, вкриті шоколадом, в какао або в іншу обсипку. Після закінчення 10-15 секунд перекладіть трюфель на деко, застелене пергаментним папером. Продовжуйте, поки не обваляєте все трюфелі.
  9. Залиште в прохолодному сухому місці мінімум на 1 годину, або зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику. Подавати трюфелі найкраще кімнатної температури.

Смачного!

Подивіться як смачно приготувати трюфелі з вівсяного печива з родзинками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close