Шоколадні млинці палачинка

Палачинка – це особливий вид тонких млинців, поширений у Центральній і Східній Європі, вони подаються, як правило, з різними начинками. Ці палачинка з бананово-полуничною начинкою прикрашені збитими вершками, шоколадним ганашом і ароматним малиновим соусом. Пальчики оближеш!
Час: 50 хв.
Складність: середня
Порцій: 2-3
Інгредієнти:
Млинцеве тісто:
- Какао-порошку 2 столові ложки
- Кип’яченої води 2 столові ложки
- Збитих яєць 1 стакан
- Борошна 1 стакан
- Цільного молока 1 стакан
- Розтопленого вершкового масла 1 столова ложка
- Щіпка меленої кориці
- Щіпка солі
Збиті вершки:
- Жирних вершків 1 стакан
- Щіпка цукру
- Кілька крапель ванільного екстракту
Малиновий куліс:
- Малини 120 грамів
- Цукру 30 грамів
- Червоного вина 30 грамів
- Кукурудзяного крохмалю 1 чайна ложка, розведеного
- Холодної води 1 чайна ложка
Шоколадний ганаш з білого або темного шоколаду:
- Вершків 1/2 стакана
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Кілька крапель алкоголю типу бренді, Амарето, Блю Кюрасао і т.п.
- Шоколаду (білого або темного) 230 грамів
- Рослинна олія для змащування
- Варене згущене молоко для начинки
- Нарізані скибочкою полуниця і банани для начинки
- Невеликі шматочки шоколаду для прикраси
- Цукрова пудра для прикраси
- Какао-порошок для прикраси
Приготування:
- Для млинцевого тіста: Розчиніть какао-порошок в мисці з окропом. Додайте яйця, борошно і молоко і перемішайте до однорідності. Вмішайте вершкове масло, корицю і сіль і залиште тісто настоюватися.
Для збитих вершків: Збийте жирні вершки з цукром і ванільним екстрактом до появи піків. Тримайте в холоді до подачі. - Для малинового куліса: З’єднайте малину, цукор і вино в сотейнику і доведіть до кипіння. Додайте кукурудзяний крохмаль з водою і кип’ятіть на повільному вогні до густої консистенції. Протріть соус через дрібне сито.
- Для ганаша: Доведіть до кипіння вершки й вершкове масло в сотейнику на помірно сильному вогні. Приберіть з вогню, додайте алкоголь, потім шоколад. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Для приготування млинців: Розігрійте змащену олією млинцеву сковороду або млинницю. Розподіліть тісто тонким шаром. Випікайте до золотистого відтінку з одного боку, потім переверніть і випікайте до зарум’янювався з іншого боку. Відкладіть готовий млинець. Повторіть те ж саме з рештою тіста.
- Покладіть в кожен млинець варене згущене молоко, додайте банани й полуницю. Поверніть млинчики трубочкою і розріжте навпіл. Розкладіть на блюді разом з порцією збитих вершків і ганаша. Полийте малиновим кулісом. Прикрасьте шматочками шоколаду, цукровою пудрою і какао-порошком.
Смачного!