Шоколадне печиво з карамеллю і мигдалем

Печиво зі смаком гарячого шоколаду в мексиканському стилі. Як відомо, мексиканці люблять насичувати свій шоколадний напій різними прянощами, серед яких і кориця, і перець, як запашний, так і пекучий. Замісити в тісто для печива какао і спеції й спечіть невеликі шоколадні гуртки. Додайте їм більше смаку, окропивши вареним згущеним молоком або карамеллю, і посипавши шматочками мигдалю. Печиво виходить хрустким, ароматним і насиченим теплим смаком. Ідеальне частування під час зимових свят.
Інгредієнти:
- Борошна вищого сорту 1 стакан
- Мексиканського какао-порошку без цукру 0,5 стакана + 1 столова ложка (його можна замінити, додавши
- 3/4 чайної ложки меленої кориці в несолодкий какао-порошок)
- Соди 1/4 чайної ложки
- Солі 1/4 чайної ложки
- Коричневого цукру 0,5 стакана + 1 столова ложка
- Цукру-піску 0,5 стакана + 1 столова ложка
- Солодкого вершкового масла 3 столові ложки, кімнатної температури
- Маргарину 3 столові ложки
- Меленої кориці 0,5 чайної ложки
- Щедра щіпка меленого чорного перцю
- Щедра щіпка каєннського перцю
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
- Білок 1 яйця
- Вареного згущеного молока 0,5 стакана, за бажанням
- Мигдалю 1/4 стакана, дрібно нарубаного, за бажанням
Приготування:
- У мисці середнього розміру змішайте борошно, какао, соду і сіль. Ретельно перемішайте віночком. Покладіть весь цукор в невелику миску і перемішайте руками, розбиваючи грудки (якщо грудки занадто тверді, змішайте в кухонному комбайні).
- У мисці середнього розміру ручним міксером збийте вершкове масло і маргарин до кремоподібного стану. Додайте цукрову суміш, корицю, перець і ваніль. Збивайте на високій швидкості близько 1 хвилини. Вмішайте яєчний білок і збийте до однорідної маси. Зупиніть міксер.
- Додайте борошняну суміш і перемішайте на низькій швидкості до однорідної консистенції. Зберіть тісто руками й сформуйте з нього акуратне поліно завдовжки 22 – 25 см і діаметром 4 см. Загорніть в вощений папір або поліетиленову плівку. Складіть або скрутіть кінці паперу, не защемляючи й не сплющуючи поліно. Покладіть в холодильник мінімум на 45 хвилин, або поки воно не знадобиться.
- Встановіть решітки на нижній і верхній третині духовки й розігрійте духовку до 175 ° С. Застеліть листи пергаментним папером або алюмінієвою фольгою.
- Гострим ножем наріжте охолоджене тісто на кружки товщиною 0,5 см. Розкладіть печиво на підготовлених деках на відстані 2,5 см одне від одного. Випікайте 12 – 14 хвилин. В середині випікання поміняйте листи місцями й поверніть їх іншою стороною. Печиво буде здуватися і розтріскуватися зверху, а потім до кінця випікання трохи осяде.
- Дістаньте листи з духовки й металевою лопаткою перекладіть печиво на решітку, щоб остудити. Повністю остудіть печиво перед тим, як скласти на зберігання. Зберігайте в повітронепроникному контейнері протягом 2 тижнів, або заморозьте на термін до 2 місяців.
- Щоб додати печеню смаку, після того, як воно охолоне на решітці, збризніть його вареним згущеним молоком і посипте нарубаним мигдалем.
Тримайте ще цікавий рецепт: Вівсяне печиво сендвіч з кремом та родзинками