Шоколадне морозиво в домашніх умовах

Для приготування цього холодного морозива вам будуть потрібні досить доступні інгредієнти. Домашнє шоколадне морозиво чудове само по собі, а додавши сироп або шоколадну крихту в якості начинки, ви можете зробити його смак ще яскравішим і насиченим.
Інгредієнти:
- Несолодкого какао-порошку 45 грамів (приблизно 1/2 стакана)
- Питних вершків жирністю 10-12% 3 стакани
- Жирних вершків 1 стакан
- 8 яєчних жовтків великих яєць
- Цукру 250 грамів
- Ванільного екстракту 2 чайні ложки
Приготування:
- Помістіть какао-порошок разом з 1 стаканом вершків в сотейник середнього розміру, поставте на середній вогонь і перемішайте до з’єднання. Додайте питні вершки, що залишилися і жирні вершки. Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи, і зніміть з вогню.
- У мисці середнього розміру збийте яєчні жовтки до освітлення. Поступово додавайте цукор і перемішайте з’єднання інгредієнтів. Поступово вмішайте вершкову суміш в яйця з цукром невеликими порціями, поки не піде приблизно 1/3 від всієї вершкової суміші. Влийте те що залишилось, перелийте все назад в сотейник і поставте на повільний вогонь.
- Продовжуйте варити, часто помішуючи, поки суміш злегка не загусне і не буде стікати з тильного боку ложки, температура суміші повинна досягати 77-80 ° С.
- Перелийте суміш в контейнер і дайте постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. Вмішайте ванільний екстракт.
- Помістіть суміш у холодильник, і як тільки вона охолоне достатньо, щоб на кришці не утворювався конденсат, закрийте кришку і тримайте контейнер в холодильнику 4-8 годин або до тих пір, поки температура не досягне +4 ° С або нижче.
- Налийте в мороженицю й обробіть відповідно до інструкції від виробника. Це повинно зайняти приблизно 25-35 хвилин.
- Подавайте відразу у вигляді м’якого морозива або заморозьте протягом ще 3-4 годин, щоб морозиво затверділо.
Смачного!