Випічка і ДесертиДесерти

Рулет з журавлиною і волоськими горіхами

Покроковий рецепт дивовижного смачного легкого і повітряного рулету з начинкою з журавлинного желе з додаванням прянощів і волоських горіхів. Можна приготувати його заздалегідь і зберігати в холодильнику. Топпінг зі збитих вершків вдало доповнює кисло-солодкий смак десерту.

Інгредієнти:

Начинка:

  • Журавлини (свіжої або замороженої) 450 грамів
  • Цукру 2 стакани
  • Апельсинового соку 1 стакан
  • Меленого запашного перцю 1/2 чайної ложки
  • Меленого мускатного горіха 1/4 чайної ложки
  • Кориці 1 паличка

Бісквіт:

  • Борошна 1 стакан
  • Розпушувача 1/2 чайної ложки
  • Винного каменю 1 чайна ложка
  • 3 великих яйця
  • Цукру 1 стакан
  • Цедра 1 лимона, натерта на дрібній тертці
  • Розм’якшене вершкове масло для змазування дека
  • Волоських горіхів 1/2 стакана, крупно нарізаних
  • Цукрова пудра для обсипання (за бажанням)
  • Збиті вершки для подачі

Приготування:

  1. Приготуйте журавлину: Змішайте журавлину, цукор і апельсиновий сік у великому сотейнику. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до помірно слабкого, вмішайте запашний перець, мускатний горіх і паличку кориці й варіть 5-7 хвилин.
  2. Приготуйте начинку: Процідіть журавлинну суміш, відкладіть ягоди в сторону. Поверніть рідину в каструлю, доведіть до кипіння на помірно слабкому вогні й варіть до консистенції сиропу близько 8 хвилин.
  3. Вийміть і викиньте паличку кориці, потім зробіть пюре з половини ягід в блендері, перекладіть в миску. Вмішайте журавлину, що залишилася й уварений сироп.
  4. Перекладіть суміш у велику форму для випічки, щоб вона охолола швидше. Охолодіть в холодильнику до повного охолодження протягом приблизно 20 хвилин.
  5. Приготуйте тісто: Розігрійте духовку до 190 ° С. Просійте борошно, розпушувач і винний камінь в миску. Змішайте яйця, цукор, лимонну цедру й 1/3 стакана води в стаціонарному міксері, оснащеному віночком для збивання. Збийте на високій швидкості до легкої й повітряної консистенції протягом 3-5 хвилин.
  6. Акуратно змішайте яєчну суміш з борошняною сумішшю за допомогою гумової лопатки. Не слід змішувати занадто довго: Тісто втратить об’єм, але залишаться дрібні бульбашки.
  7. Приготуйте бісквіт: Змастіть вершковим маслом деко з високими стінками розміром 25х40 см, застеліть його пергаментним папером і змастіть папір маслом. Викладіть тісто. Повільно нахиляйте деко в різні боки, щоб рівномірно розподілити тісто. Випікайте бісквіт до золотистого кольору протягом 15-20 хвилин.
  8. Вийміть бісквіт: Поки корж ще теплий, покладіть зверху злегка вологий кухонний рушник, на рушник помістіть обробну дошку. Утримуючи обробну дошку, переверніть разом з листом. Підніміть деко, потім зніміть пергаментний папір. Дайте бісквіту злегка охолонути протягом 3-5 хвилин.
  9. Додайте начинку: Викладіть остигнулу начинку на корж невеликими порціями й акуратно розподіліть, залишаючи з кожного боку бортики в 2,5 см. Будьте обережні, щоб не порвати корж. Посипте волоськими горіхами.
  10. Поверніть рулет: Покладіть корж короткою стороною до себе. Підніміть край коржа рушником і акуратно звертайте рулет, направляючи його за допомогою рушника.
  11. Як тільки ви зробите один повний оборот, відкиньте рушник і акуратно притисніть корж, ущільнюючи рулет. Продовжуйте згортати рулет, направляючи його за допомогою рушника й обережно стискаючи його після кожного обороту.
  12. Покладіть рулет швом вниз і поставте в холодильник мінімум на 1 годину або на ніч. Перекладіть на блюдо й обсипте цукровою пудрою. Наріжте скибочками й подавайте зі збитими вершками. Охолоджувати рулет швом вниз, щоб запобігти розгортання.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт кавової панакотти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close