Рулет з цибулею і яйцем в духовці

Смачний рулет з ніжною і соковитою начинкою із зеленої цибулі і яєць!
Хто не любить випічку з зеленим цибульним пером і вареними яйцями ?! Швидше за все таких людей немає, хто б на початку весни й сезон вирощування та продажу цибулевого зеленого пера не балував себе і рідних пирогами з такою начинкою. Рулет з цибулею і яйцем виходить також, як і пироги, смачний, тільки виглядає більш нарядно і святково. Тому його можна спекти навіть до приходу гостей. Тісто готується на дріжджах і кефірі, але довго не витримується, тому цю випічку можна віднести до розряду швидких.
Інгредієнти:
- Яйця 1 штука
- Кунжут 10 грамів
Для тіста:
- Пшеничне борошно 450 грамів
- Кефір 250 грамів
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Сухі дріжджі 5 грамів
- Цукор 1 столова ложка
- Сіль 1 столова ложка
Для начинки:
- Сіль за смаком
- Курячі яйця 3 штуки
- Зелена цибуля 300 грамів
- Сметана 100 грамів
Приготування:
- Готуємо інгредієнти для тіста. Тісто готуємо на дріжджах, але швидким способом, безопарним. Кефір заздалегідь виймаємо з холодильника, він повинен бути теплим.
- У миску вливаємо склянку кефіру, додаємо цукор і сіль, перемішуємо, щоб крупинки розчинилися. Додаємо чайну ложку сухих дріжджів і добре перемішуємо, щоб дріжджі також розчинилися в рідині. Додаємо до суміші пару столових ложок рослинної олії. І всипаємо просіяне борошно.
- Борошно всипаємо частинами, перемішуючи масу ложкою, щоб тісто добре помісити. Муки додаємо стільки, щоб вийшло еластичне, не надто туге тісто, але воно повинно перестати липнути до стінок миски. Миску з тістом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.
- Тим часом займемося начинкою для рулету. Курячі яйця відварюємо круто. Добре це зробити заздалегідь, щоб до моменту приготування випічки вони були холодні. Зелене цибульне перо добре промиваємо і дрібно його нарізаємо.
- Яйця чистимо і не дуже дрібно нарізаємо їх ножем. З’єднуємо цибулю і яйця в мисці, солимо за смаком і перемішуємо. Цибуля повинна пустити сік, а яєчно-цибулева маса стати м’якшою.
- Тісто піднялося і готове до роботи. Стіл припилюємо борошном. Готове тісто розгортаємо в прямокутний пласт. На тісто викладаємо яєчно-цибульну начинку. Зверху начинку можна змастити сметаною. Тоді після випікання начинка в рулеті буде більш соковитою і ніжною на смак.
- Звертаємо тісто з начинкою в рулет. Кладемо його в змащену олією форму. Змащуємо збитим яйцем і присипаємо кунжутом. Духову шафу розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо рулет близько 30 хвилин.
Подаємо рулет з зеленою цибулею і яйцем гарячим до чаю або кави. Ця випічка дуже ситна, тому нею можна замінити обід або вечерю.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з картоплею з дріжджового тіста